Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya ve Türkiye Dışişleri Bakanları Arasında Önemli Görüşme

Lavrov ve Fidan, ekonomik işbirliği ve bölgesel konuları ele almak üzere Laos'ta bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 21:43
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 21:43

Rusya ve Türkiye Dışişleri Bakanları Arasında Önemli Görüşme

Rusya ve Türkiye Dışişleri Bakanları Görüştü

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bakan Sergey Lavrov ile Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan arasında yapılan önemli bir görüşmeyi duyurdu.

Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Üzerine Değerlendirmeler

Yapılan açıklamada, iki bakanın ASEAN 57. Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde Laos'un başkenti Viyentiyan'da bir araya geldiği belirtilerek, Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik alınacak tedbirlerin vurgulandığı ifade edildi.

Uluslararası Platformlarda İşbirliği Konuları

Ayrıca uluslararası alanda iki ülke arasında mevcut olan işbirliğinin çeşitli yönlerinin ele alındığı görüşmede, yaklaşan ikili temasların takviminin de değerlendirildiği kaydedildi.

Görüşmenin Diğer Gündem Maddeleri

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Fidan, ASEAN 57. Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı'nın Altıncı Üçlü Toplantısı'na katılmak üzere Viyentiyan'da bulunuyordu. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra enerji ve ekonomik işbirliğine dair konular da tartışıldı.

Lavrov ve Fidan, görüşmeye Ukrayna'daki çatışmalar, Gazze'deki gelişmeler ve Suriye'deki durumu da dahil ederek bölgesel meseleler üzerine fikir alışverişinde bulundular.