Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya Motorin İhracatını Devam Ettirecek

Rusya, motorin ihracatını yasaklama planı olmadığını açıkladı. Başbakan Yardımcısı Novak, üretim ve piyasa istikrarını vurguladı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 13:23
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 13:23

Rusya Motorin İhracatını Devam Ettirecek

Rusya Motorin İhracatında Şaşırtıcı Açıklama

Rusya’nın Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, ülkenin motorin ihracatını yasaklama niyetinde olmadığını belirtti. Novak, başkent Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın yakıt piyasası ile ilgili kritik değerlendirmeler yaptı.

Yeterli Üretim ve İstikrarlı Piyasa

Novak, motorin üretiminde ülkenin yeterli düzeye ulaştığını vurgulayarak, "Üretim oranlarımız oldukça yüksek ve mevcut piyasa durumu çok istikrarlı. Bu nedenle motorin ihracatını yasaklamayı düşünmüyoruz." dedi.

Benzin İhracatında Yeni Önlemler

23 Temmuz’da yaptığı bir diğer açıklamada, Rusya'nın benzin ihracatına yönelik yasağın 1 Ağustos’tan itibaren yeniden uygulanacağını ifade etmişti. Bu karar, petrol rafinerilerinin insansız hava araçları ile saldırılarının artması ve tarım sektöründeki talep artışı gibi nedenlerden kaynaklanıyor.

Fiyat Artışları Üzerine İhracat Kısıtlamaları

Son dönemde benzin fiyatlarında meydana gelen artışlar, ülke içerisinde hükümeti zaman zaman belli ihracat kısıtlamalarına yönlendirdiğini gösteriyor. Rusya, iç piyasa koşullarını dengede tutmak için gerekli önlemleri almayı hedefliyor.