Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ provokasyonlarına cevap verdi

Rusya, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına ait Dağlık Karabağ bölgesindeki provokasyonlarına cevap verdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, G20 Liderler Zirvesi'nin kapanışından sonra düzenlediği basın toplantısında 'Paşinyan eski Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi'nin Azerbaycan'a dahil edilmesine ilişkin belgeyi imzaladı konu kapandı.' ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 11.09.2023 17:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Rusya, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ provokasyonlarına cevap verdi

Rusya, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına ait Dağlık Karabağ bölgesindeki provokasyonlarına cevap verdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, G20 Liderler Zirvesi'nin kapanışından sonra düzenlediği basın toplantısında 'Paşinyan eski Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi'nin Azerbaycan'a dahil edilmesine ilişkin belgeyi imzaladı konu kapandı.' ifadelerini kullandı. Lavrov Ermenistan'ın ABD ile gelecek hafta askeri tatbikat yapacak olmasına ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu: 'Ermeni yönetiminin eylemlerinden üzüntü duyuyoruz. Elbette saldırgan bir NATO ülkesinin Güney Kafkasya'ya girmeye çalışmasını iyi bir şey olarak görmüyoruz. Bunun Ermenistan dahil hiç kimse için iyi olduğunu düşünmüyorum. Amerikalılar nerede ortaya çıkarsa çıksın dünyanın her yerinde yüzlerce üsleri var bu hiçbir yerde iyi bir sonuca yol açmıyor.'

Ermenistan saldırı hazırlığında

Hankendi, Ağdere ve Hocavend'de 10 bini aşkın militan barındıran Ermeniler diğer yandan Zengezur-Zengilan hattına asker konuşlandırıyor.

Türkiye kınamıştı

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın Karabağ Bölgesinde Gayrimeşru Ermeni Güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen sözde seçimlerin uluslararası hukukun açık ihlali olduğunu açıklayarak kınayarak 'Türkiye Azerbaycan'ın egemenlik ve toprak bütünlüğünün ihlalini teşkil eden bu gayrimeşru seçimi tanımamaktadır.' açıklamasını yaptı.