Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Karadeniz'deki Tahıl Koridoru Ukrayna tarafından saldırı için kullanıldı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Karadeniz'deki tahıl koridorunun Ukrayna tarafından saldırı için kullanıldığını duyurdu ve yeni bir tahıl rotası üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Yayın Tarihi: 21.07.2023 17:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Karadeniz'deki Tahıl Koridoru Ukrayna tarafından saldırı için kullanıldı

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Son Dakika Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Karadeniz'deki tahıl koridorunun Ukrayna tarafından Kırım Köprüsü'ne saldırı için kullanıldığını duyurdu. Ayrıca bakanlık, yeni bir tahıl rotası üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'nın tahıl girişimini askıya alması sonrası yaptığı açıklamada, 'Karadeniz Tahıl Girişimi'nin Moskova olmadan devam edebileceğini söyledi. Zelenski, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'e resmi mektuplar göndererek Karadeniz Tahıl Girişimi'nin ya da benzerinin üçlü bir formatta devam ettirilmesini teklif etti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin'in Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Türkiye ile tahıl anlaşmasının feshedilmesi durumunda ne yapılacağını müzakere ettiklerini ve Erdoğan ile Putin'in Karadeniz'de seyrüsefer güvenliğini sağlamaya yönelik önlemleri konuşacaklarını belirtti.