Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'ne Katılacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 23'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılacak. Zirve, bu yıl video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek olup, Hindistan'ın başbakanı Narendra Modi ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in de katılması bekleniyor. Uzmanlar, zirvenin Putin için Wagner lideri Prigojin'in ayaklanmasının ardından kontrolün hala elinde olduğunu göstermesi açısından fırsat oluşturduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 03.07.2023 19:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'ne Katılacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 23'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.

Rus devleti ile Wagner grubu arasında yaşanan krizin ardından Putin, ilk kez bir zirveye katılacak. Zirve, bu yıl video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek olup, Hindistan'ın başbakanı Narendra Modi ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in de katılması bekleniyor. Örgüte üye ülkelerin yanı sıra İran, Belarus ve Moğolistan da zirveye davet edildi.

Associated Press (AP) haber ajansı, bu zirvenin Moskova için önemli olduğunu belirtti. Uzmanlar, zirvenin Putin için Wagner lideri Prigojin'in ayaklanmasının ardından kontrolün hala elinde olduğunu göstermesi açısından fırsat oluşturduğunu ifade etti. TASS haber ajansı ise Kremlin'in kaynak göstererek Rus liderin zirveye katılacağını doğruladı.