Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ruh Sağlığı Eğitimde Önem Arz Ediyor

Doç. Dr. Meryem Vural Batık, ruh sağlığıyla ilgili toplumsal sorunların eğitimdeki psikolojik danışmanlık hizmetleriyle ele alınması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 10.10.2024 20:28
Güncelleme Tarihi: 10.10.2024 20:28

Ruh Sağlığı Eğitimde Önem Arz Ediyor

Ruh sağlığı sadece bireysel bir sorun değil

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği'nin Samsun İl Başkanı olan Doç. Dr. Meryem Vural Batık, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Batık, ruh sağlığının bireysel bir mesele olmaktan çok, politik ve sosyal yönleri olan bir konu olduğunu vurguladı.

Toplumda yaşanan olayların etkisi

Batık, toplumda yaşanan olayların ruh sağlığına olan etkisinin büyük olduğunu belirtti. Son yıllarda artan şiddet olayları ve toplumsal huzursuzlukların, ruh sağlığı alanındaki çalışmaların önemini gözler önüne serdiğini dile getirdi.

"Rehabilitasyon çalışmalarının önemi"

Bu tür durumların rehabilitasyon çalışmalarıyla ilişkilendirilmesinin, toplumun ruh sağlığı konusuna olan ilgisini artırdığını ifade eden Batık, eğitimde sunulan psikolojik danışmanlık hizmetlerinin önemine dikkat çekti.

Okullarda psikolojik danışmanlık hizmetleri

Batık, "Okullarda psikolojik danışmanlara erişim ve öğrencilere yönelik rehberlik hizmetleri, sorunların erken teşhis edilmesi açısından büyük önem taşıyor" diyerek velilere yönelik müşavirlik hizmetlerinin de bu sürecin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yeterli sayıda psikolojik danışman bulunmasının, öğrencilere sunulan psikolojik desteğin etkinliği açısından kritik bir gereklilik olduğunu ifade eden Batık, "Toplumsal şiddetin önlenmesi ve ruh sağlığının korunmasında eğitim ortamlarında sunulan önleyici ve iyileştirici psikolojik hizmetlerin büyük rolü vardır" şeklinde konuştu.

Son olarak, ruhsal ve bedensel sağlığın bütüncül bir yaklaşım ile ele alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Başkanı Doç. Dr. Meryem Vural Batık, 10...

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Başkanı Doç. Dr. Meryem Vural Batık, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, eğitimde psikolojik danışmanlık hizmetlerinin önemine dikkati çekti.