Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

RTÜK ve TFF İşbirliğiyle Spor Programlarına Dikkat

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), spor programlarındaki haksız eleştirilere ve yanlış yorumlara dikkat çekmek için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile işbirliği yapacak. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'i ziyaret ederek spor programları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Büyükekşi, sağlıklı bir spor kültürü oluşması için haksız eleştirilere ve yanlış yorumlara karşı mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 02.08.2023 21:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

RTÜK ve TFF İşbirliğiyle Spor Programlarına Dikkat

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, spor programlarıyla ilgili özel bir çalışma yapma kararı aldı.

Yayınların etkisiyle yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçilmesi amacıyla RTÜK, 'hakem eleştiri programları'na dönüşen yayınları düzenlemek için Türkiye Futbol Federasyonu ile işbirliği yapacak.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi RTÜK'ü ziyaret etti

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, RTÜK'ü ziyaret ederek spor programları üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Haksız eleştirilere ve yanlış yorumlara vurgu yapıldı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, şiddet olaylarının ve medya yansımalarının takip edildiğini belirtirken, TFF heyeti spor programlarındaki haksız eleştirilere ve amacını aşan yanlış yorumlara dikkat çekti.

Spor programlarında iftira ve dedikodudan kaçınılmalı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, sağlıklı bir spor kültürü oluşması için haksız eleştirilere ve yanlış yorumlara karşı mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Spor programlarında iftira ve dedikoduyla yapılan haksız yorumların toplumsal barışı zedelediğini söyledi.