Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Roketsan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda Yeni Teknolojilerini Tanıttı

Roketsan, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı öncesi basınla paylaştığı toplantıda mobil hava savunma sistemi 'BURÇ'u tanıttı ve gelecek hedeflerinden bahsetti. Roketsan'ın kapasitesini artırma hamleleri ve AR-GE projeleri de konuşuldu.

Yayın Tarihi: 24.07.2023 16:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Roketsan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda Yeni Teknolojilerini Tanıttı

Roketsan, İDEF Fuarı Öncesi Yeni Teknolojilerini Paylaştı

Roketsan, 25 ile 28 Temmuz tarihlerinde TUYAP'ta gerçekleştirilecek Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (İDEF) öncesi, fuarda sergileyeceği teknolojileri basınla paylaştı. Beşiktaş'ta bir otelde gerçekleşen basın toplantısında, mobil hava savunma sistemi 'BURÇ'u ilk kez tanıtırken, Roketsan'ın geliştirdiği diğer teknolojiler ile önümüzdeki yıllarda hedeflerinden de bahsedildi.

Roketsan'ın Kapasitesi Artacak

Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit, Roketsan'ın son yıllarda kapasitesini artırma yönünde hamleler yaptığını ve 2024 yılına kadar kapasitesini en az ikiye katlayacaklarını belirtti.

Roketsan'ın AR-GE Projeleri

Roketsan'ın Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Murat İkinci, Roketsan'ın kendi içinde sürdürdüğü 40'a yakın AR-GE projesi olduğunu ve prototiplerin başarılı olduğunda bu projeleri paylaştıklarını söyledi.

BURÇ Mobil Hava Savunma Sistemi

Roketsan tarafından geliştirilen BURÇ Mobil Hava Savunma Sistemi, muharebe sahasında ve geri bölgede bulunan hareketli-sabit birlik ve tesislerin hava savunmasında kullanılıyor. Sistem, SUNGUR Hava Savunma Füzeleri ve 20 mm 3 Namlulu Top ile donatılmıştır.