Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rönesans Holding ve Total Energies Yenilenebilir Enerji İşbirliği İmzaladı

Rönesans Holding ve Total Energies, yenilenebilir enerji konusunda işbirliği yapmak için anlaşma imzaladı. Bakan Bayraktar, yenilenebilir enerjinin Türkiye'nin hedefleriyle uyumlu olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 21.07.2023 12:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Rönesans Holding ve Total Energies Yenilenebilir Enerji İşbirliği İmzaladı

Bakan Bayraktar: Yenilenebilir Enerji Türkiye'nin Hedefleriyle Uyumlu

Bakan Bayraktar, "Rönesans Enerji Ortaklık Sözleşmesi İmza Töreni"nde konuştu. Yenilenebilir enerjinin artan talebe karşı enerji arz güvenliğine katkı sağlayan, fiyatları daha rekabetçi kılan ve dışa bağımlılığı azaltan bir alan olduğunu kaydeden Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 2053 karbon nötr ülke olma hedefi doğrultusunda yenilenebilir enerjinin Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadele hedefleriyle de uyumlu olduğunu söyledi.

Bayraktar, Türkiye'nin son 20 yılda yenilenebilir enerjide kaynaktan teknolojiye kadar büyük bir atılım yaptığını anımsatarak, kurulu gücün yaklaşık yüzde 55'inin yenilenebilir enerji kaynaklarından oluştuğunu ifade etti.

Rönesans Holding ve Total Energies İşbirliği

Gayrimenkul ve ticaret grubu Rönesans Holding ile Fransız enerji şirketi Total Energies yeşil enerji konusunda yüzde 50-50 işbirliğine imza attı. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, önümüzdeki dönemde güvenilir, makul fiyatlı enerji arzı yanında ülkenin iklim değişikliği ile mücadele hedefleri doğrultusunda yeni bir yatırım ve reform hamlesine başladıklarını dile getirdi.

Bakan Bayraktar: Bu Bir İlk Adım

Rönesans Enerji ortaklık sözleşmesi imza töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Fransız enerji şirketi TotalEnergies'in Rönesans Holding'le Türkiye'nin yenilenebilir enerji sektörüne yönelik gerçekleştireceği yatırıma ilişkin, "Bugün burada oluşturulan birlikteliği biz bir ilk adım olarak değerlendiriyoruz. Ortaya konan hedef 1000 megavat. Devam edecek projelerle bu hedefin en kısa zamanda 5 bin megavat olarak güncellenmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.