Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ripple, Singapur'da Dijital Varlık Hizmetleri İçin Prensip Onayı Aldı

Ripple, Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) prensip onayı aldı ve Ripple Markets Asia Pacific adlı yan kuruluşun Talep Üzerine Likiditesini (ODL) ölçeklendireceği belirtildi. Bu onay, Ripple'ın Singapur birimi Ripple Markets APAC Pte Ltd'nin Singapur'da ve potansiyel olarak daha geniş Asya-Pasifik (APAC) bölgesinde düzenlenmiş dijital ödeme token hizmetleri sağlamasına olanak tanıyor.

Yayın Tarihi: 24.06.2023 12:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ripple, Singapur'da Dijital Varlık Hizmetleri İçin Prensip Onayı Aldı

Ripple, Singapur'da Dijital Varlık Hizmetleri İçin Prensip Onayı Aldı

Blockchain tabanlı ödeme şirketi Ripple, Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) onay aldığını doğruladı. Singapur onayının Ripple Markets Asia Pacific adlı yan kuruluşun Talep Üzerine Likiditesini (ODL) ölçeklendireceği belirtildi. ODL, Ripple müşterilerinin XRP’yi bankalar aracı olmadan dünyanın dört bir yanına taşımalarına yardımcı oluyor. Şirket, Singapur’un Ödeme Hizmeti Yasası kapsamında kurumsal ödeme lisansı için başvuruda bulundu.

Kripto topluluğu için heyecan verici bir gelişme olarak, blockchain teknolojisinde öncü olan Ripple, Singapur Para Otoritesi'nden (MAS) Büyük Ödemeler Kurumu (MPI) lisansı için prensip onayı alan 20'den az şirketten oluşan seçkin bir gruba katıldı. Bu prestijli onay, Ripple'ın Singapur birimi Ripple Markets APAC Pte Ltd'nin Singapur'da ve potansiyel olarak daha geniş Asya-Pasifik (APAC) bölgesinde düzenlenmiş dijital ödeme token hizmetleri sağlamasına olanak tanıyor.

XRP, yenilikçi çözümlerle sınır ötesi ödemeleri dönüştürme konusunda sürekli olarak ön planda olmuştur. Bu onay, XRP'nin işletmelere ve finans kurumlarına kolaylaştırılmış ve verimli sınır ötesi ödeme hizmetleri sunma misyonuyla mükemmel bir uyum içindedir.

Singapur'un dijital inovasyonu kucaklayan küresel bir finans merkezi olarak konumu oldukça köklüdür. Ripple'ın bu son başarısı, şehir devletinin kripto şirketleri için elverişli bir ortamı teşvik etme ve böylece blok zinciri ve kripto para birimi çözümlerinin benimsenmesini teşvik etme konusundaki kararlılığını yansıtmaktadır.

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, Singapur'un kripto ekosistemine yönelik pragmatik ve ilerici yaklaşımını överek başarıdan duyduğu gururu dile getirdi. Ripple'ın Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty de Singapur'un kripto endüstrisi için net düzenleyici çerçeveler hazırlama konusundaki liderliğini alkışladı. Bu lisans onayı, XRP'nin blok zinciri ve kripto teknolojilerinden yararlanmada ileri görüşlü müşterileri desteklemesine olanak tanıyarak daha kapsayıcı ve sınırsız bir finansal sistemin oluşturulmasını sağlıyor.

Ripple, altı yıl önce Singapur'da Asya Pasifik üssünü kurduğundan beri bölgenin büyük potansiyelinin farkındadır. Son prensip onayı, Singapur'un dijital varlıkları benimseme yolculuğunda önemli bir kilometre taşına işaret ediyor ve Ripple'ı ilerici kripto benimsemesini teşvik etmede hayati bir oyuncu olarak konumlandırıyor. Bu onay sadece Ripple'ın konumunu güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda diğer kripto firmaları için de olumlu bir örnek oluşturarak daha fazla inovasyonu ve düzenleyici kurumlarla işbirliğini teşvik ediyor.