Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ripple 10 Milyar XRP Token Geri Alacak İddiaları Sosyal Medyayı Salladı

Ripple'ın 10 milyar XRP token geri alacağı iddiaları Türk yatırımcıların da takibinde. Şirketin bu iddiaları gerçekleştirmesi için 5 milyar dolar civarında bir paraya ihtiyacı olacak. Ancak şirkete yakın kaynaklar ve avukatlar bu paranın bulunmasının zorluğuna dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 26.06.2023 05:23
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ripple 10 Milyar XRP Token Geri Alacak İddiaları Sosyal Medyayı Salladı

Ripple 10 Milyar XRP Token Geri Alacak İddiaları Sosyal Medyayı Salladı

Ripple'a ait XRP token'a ilişkin iddialar ve spekülasyonlar yayılmaya devam ediyor. Bir web sitesi kısa süre önce şirketin 10 milyar token'ı geri satın almaya hazırlandığını iddia etti. Türk yatırımcıların da favorisi olan altcoin'deki bu iddialar ise sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Web sitesi tarafından ortaya atılan iddiaların gerçekleşmesi için Ripple'ın 5 milyar dolar civarında bir paraya ihtiyacı olacak. Şirkete yakın kaynaklar ve avukatlar bu paranın bulunmasıyla ilgili "endişlerini" ve "çekincilerini" hızlıca dile getirdi.

XRP token'a ilişkin yakınlığıyla tanınan Bill Morgan da benzer bir görüşü dile getirerek John Deaton'ın şüpheciliğini destekledi. Morgan, mevcut fiyattan yapılacak yüklü alımı karşılayacak parayı bulmanın zorluğuna dikkat çekti.

Morgan, Ripple'ın ilk halka arz (IPO) gibi alternatif bir finansman kaynağı olmadığı sürece gerekli fonları elde etmenin zor olabileceğini öne sürüyor. Ünlü avukatların yorumlarını yanıtlayan bir başka isim ise şirketin hali hazırda 50 milyar token civarında bir "emanet" varlığa sahip olduğunu hatırlattı. Bu nedenle yapılacak geri alımın oldukça "mantıksız" olacağına inanıyor. Farklı bir isim ise söz konusu iddiaları yayınlayan web sitesinin yeni olduğuna ve bilgilerin herhangi bir kaynağa dayanmadığına dikkat çekti.