Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Renault'un Uygun Fiyatlı Elektrikli Otomobili Toros Satışa Sunulacak

Türkiye’deki en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Renault, uygun fiyatlı elektrikli otomobil modeli Toros'u satışa sunmaya hazırlanıyor. Yeni Toros, düşük motor gücü ve uygun fiyatıyla dikkat çekecek. Aracın maksimum hızı 110 km/s olacak ve menzili yaklaşık 300 km olacak. Fiyatı 600 bin TL civarında olması beklenen otomobil, yeni yılın ilk çeyreğinde Türkiye'de satışa çıkacak.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 21:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Renault'un Uygun Fiyatlı Elektrikli Otomobili Toros Satışa Sunulacak

Türkiye’deki en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Renault, elektrikli otomobil pazarındaki gücünü arttırmak için uygun fiyatlı Toros modelini satışa sunmaya hazırlanıyor.

Elektrikli modellerine genel olarak ikonik modellerinin isimlerini veren Fransız otomobil devinin sıradaki sürprizi R12 ya da Türkiye’de bilinen ismiyle Toros olacak.

Yeni Elektrikli Renault Toros, hem fiyatı, hem de sunduğu avantajlarla otomobil severlerin dikkatini çekmeyi başaracak bir model. Özellikle Türkiye gibi vergilerin yüksek olduğu ülkelerde elektrikli Renault Toros modelinin yok satacağını söyleyebiliriz.

Otomobil Özellikleri

Renault yeni Toros modeli ile giriş seviyesine hitap etmek istiyor. Bu sebepten ötürü de fiyat olabildiğince uygun bir çizgide karşımıza çıkıyor.

Elektrikli Renault Toros, yüzde 10’luk ÖTV diliminden faydalanabilmek adına düşük bir motor gücü ile ülkemize gelecek. Aracın maksimum hızı saatte 110 km olacak. Bu sayede otomobille otoyollarda da yolculuk yapılabilecek.

Genel olarak kompakt bir model halinde karşımıza çıkacak olan yeni Toros’ta 390 lt’lik bir bagaj yer alacak. 4 kişilik bir form ile satışa çıkacak olan otomobilin menzili ise yaklaşık olarak 300 km olacak.

Fiyat ve Satış

Otomobilin fiyatının 600 bin TL civarında olması bekleniyor. Yeni yılın ilk çeyreğinde Türkiye pazarında satışa sunulması planlanıyor.