Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Renault'un Uygun Fiyatlı Elektrikli Clio Modeli Yolda

Türkiye'de en çok satan otomobillerden biri olan Clio'nun uygun fiyatlı elektrikli modeli yakında satışa çıkacak. Yeni Clio, elektrikli motoru ve uygun fiyatıyla dikkat çekecek.

Yayın Tarihi: 04.09.2023 17:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Renault'un Uygun Fiyatlı Elektrikli Clio Modeli Yolda

Türkiye’de en çok satan otomobillerin başında Clio geliyor

Türkiye’de en çok satan otomobillerin başında Clio geliyor diyebiliriz. Özellikle de söz konusu HB modeller olduğunda Clio’nun tartışılmaz bir liderliği söz konusu. İşin güzel yanı ise yakında uygun fiyatlı bir Clio modelinin satışa çıkacak olması.

Malum özellikle Asya’da elektrikli otomobillerin yaygınlaşması, otomobillerdeki rekabeti arttırarak fiyatların düşmesine zemin hazırladı. Renault da bu rekabet karşısında direnebilmek adına daha uygun bir Clio modeli üzerinde çalışmaya başladı. Uygun fiyat derken gerçekten fazlasıyla uygun bir etiketten bahsediyoruz.

Yeni Clio Modeli Özellikleri

Renault yeni Clio modelinde elektrikli bir motor kullanacak. Bu motor yaklaşık olarak 200 km’lik menzile sahip olacak. Otomobilin maksimum hızının saatte 70 km olması bekleniyor. Bu da otomobili şehir içinde kullanım için uygun bir formata sokuyor.

Renault uygun fiyatlı modelinde klima vb. opsiyonlara yer vermeyecek. Zaten otomobilin fiyatını uygunlaştırmanın en mantıklı, en kolay yanı da bu.

Kısaca özetlememiz gerekirse yeni Clio, Citröen Ami’nin biraz daha geniş bir versiyonu olarak karşımıza çıkacak.

Yeni Clio'nun Fiyatı ve Satışı

Fransız kaynaklı haberlere göre Renault bu modelini ilk olarak Asya pazarında satışa sunacak. Ülkemizdeki en düşük vergiye tabi elektrikli model sınıfına giren yeni Clio, vergiler dahil 360 bin TL gibi bir etikete sahip olacak. En azından sızdırılan bilgiler bu yönde. Tabi ki yine de resmi bir açıklama olmadığı için şimdilik beklemedeyiz.