Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Renault'nun Yeni Şehirli SUV'u Kardian Tanıtılıyor

Renault'nun uluslararası pazarlara yönelik yeni şehirli SUV'u Kardian, 25 Ekim'de tanıtılacak. Model hakkında henüz çok fazla bilgi olmasa da, Dacia Sandero Stepway'in Renault versiyonu olabileceği iddiaları bulunuyor. Araç, sportif hatları ve modern tasarımıyla dikkat çekiyor. Motor seçenekleri ve fiyatı hakkında ise henüz bilgi verilmedi.

Yayın Tarihi: 29.08.2023 16:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Renault'nun Yeni Şehirli SUV'u Kardian Tanıtılıyor

Renault’nun uluslararası pazarlara yönelik yeni şehirli SUV’u Kardian olarak adlandırılacak.

Yeni B segmenti modeli, markanın Avrupa dışındaki pazarlarda yeni ürün atağının başlangıcını temsil ediyor. 25 Ekim'de tanıtılacak Yeni B SUV, 25 Ekim’de Rio de Janeiro’da Renault’nun yeni uluslararası stratejisini açıklayacağı bir etkinlikte tanıtılacak. Araç hakkında B SUV sınıfında yani Clio bazlı bir otomobil olacağının haricinde bilgi verilmiyor. Bazı iddialar ise modelin, Dacia Sandero Stepway'in Renault versiyonu olabileceği söyleniyor. Dacia, Sandero'yu 2020 yılında güncellediğinde daha agresif görünüşlü Stepway versiyonunu tanıtmıştı. Sevilen model günümüzde ülkemizde de satışlarına devam ediyor. Modelin motor seçeneklerine dair detaylar da açıklanmadı. Bununla birlikte, modelin içten yanmalı benzinli ve dizel seçenekleri olabilir. Dacia ise kendi ailesini, 2025'ten sonra elektriklendirmeye başlayacak. Renault, uluslararası pazarlara yönelik yeni bir crossover piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Renault Kardian olarak adlandırılacak model 5 Ekim'de Rio de Janeiro'da görücüye çıkacak. Fransız otomobil üreticisi aracın tasarımı hakkında ipuçları veren ilk tanıtım görüntülerini de yayınladı.

Renault Kardian, Renault Duster'dan daha küçük B sınıfı bir kompakt SUV olacak.

Araç ilk olarak Latin Amerika pazarında piyasaya sürülecek ve daha sonra diğer bölgelerde boy gösterecek. Renault'nun Avrupa dışındaki pazarlara yönelik yeni model ailesinin ilk temsilcisi olacak. Tanıtım videosunda göze çarpanlar Yeni Renault Kardian'ın hangi özelliklere sahip olacağı henüz bilinmiyor. Ancak, yeni crossover'ın daha önce piyasaya sürülen Dacia Sandero Stepway'in Renault versiyonu olması muhtemel. Şimdilik sadece şirketin yayınladığı kısa görüntülere bakarak fikir sahibi olabiliriz. Teaser görüntülerde araç sportif hatları, şişkin bagaj kapağı, damla şeklindeki arka lambaları ve ana gövde rengiyle kontrast oluşturan tavanı ile ön plana çıkıyor. Renault tasarımcılarının başarılı Captur imajından yararlanmaya devam ettikleri açık. Fransız otomobil üreticisi SUV modellerine "K" harfi ile isim verme geleneğini sürdürüyor (Koleos, Kadjar, Kwid ve Kiger). Renault Kardian'ın motor seçenekleri hakkında henüz hiçbir ayrıntı yok. Aracın teknik özelliklerini ve fiyatını 25 Ekim'deki etkinlikte öğreneceğiz.