Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Renault Toros: Elektrikli Otomobil Döneminin Yeni İsmi

Renault, elektrikli otomobil pazarında Toros modelini satışa sunmaya hazırlanıyor. Toros, 65 beygirlik bir motorla 400 km menzil sunacak ve 1 milyon TL'nin altında bir fiyatla satılacak. Ayrıca, Toros'un Dacia Spring modeline rakip olup olamayacağı da merak konusu.

Yayın Tarihi: 02.09.2023 09:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Renault Toros: Elektrikli Otomobil Döneminin Yeni İsmi

Renault Toros: Elektrikli Otomobil Döneminin Yeni İsmi

Tüm dünya genelinde resmen elektrikli otomobil dönemi başlamış bulunmakta. Renault başta olmak üzere pek çok marka, ikonik modellerini elektrikli motorlarla donatıp satışa sunmaya hazırlanıyor. Renault’un bu kulvarda en çok güvendiği modellerden birisi de Toros ya da Avrupa’da bilinen ismi ile R12.

Bilindiği gibi Renault, daha önce de bazı ikonik modellerini elektrikli motorlarla donatıp satışa çıkarmıştı. R2 ve R5 bu kategoride en çok beğenilen modeller olmuştu. Şimdi ise sıra R12’ye ya da Türkiye’de bilinen ismi ile Toros’a geldi.

Dev marka Renault, uygun bir fiyat seçeneği ile satışa sunacağı Toros’u Zoe’nin yerine geçirecek. Yani hali hazırda ülkemizde de satışta olan Zoe yerine Toros gelecek. Peki elektrikli motorla donatılmış olan Toros nasıl bir donanımla gelecek?

Fransız otomobil devi elektrikli Toros modelinde 65 beygirlik bir motora yer verecek. 100 kilometre hıza 13 saniyede ulaşan otomobilin maksimum hızı ise saatte 130 km olacak.

Kullanıcılarına 400 km’lik bir menzil sunacak olan otomobilin satış fiyatı da 1 milyon TL’nin altında olacak. En azından yurt dışı fiyatını ve ülkemizdeki vergileri göz önünde bulundurduğumuzda karşımıza 900 bin TL civarında bir etiketin çıktığını söyleyebiliriz.

Bu arada yeri gelmişken belirtelim. Renault Toros’ta kullandığına benzer bir motoru şimdilerde Dacia Spring modelinde de kullanıyor. Asıl merak edilen ise Toros’un Spring’e rakip olup olamayacağı.

Gerçi şunu da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Spring günün sonunda SUV tarz bir model. Toros ise sedan ve hb tarzında iki farklı kasada karşımıza çıkacak.

Otomobilin hali hazırda Zoe’nin satışta olduğu pazarlarda 2024’ün başlarında satışa sunulması planlanıyor. Nitekim bu tanıma ülkemiz de uyuyor. En azından Fransa kaynaklı haberler bu yönde.