Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Renault Kardian: Yeni Şehirli SUV Tanıtıldı

Renault’nun uluslararası pazarlara yönelik yeni şehirli SUV’u Kardian resmi olarak tanıtıldı. Yeni B segmenti model, markanın Avrupa dışındaki pazarlarda yeni ürün atağının başlangıcını olacak. Yeni Renault Kardian, güçlü bir görünüm sunan tasarımı ve birçok sürüş yardımcı teknolojisiyle dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 12:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Renault Kardian: Yeni Şehirli SUV Tanıtıldı

Renault Kardian: Yeni Şehirli SUV Tanıtıldı

Renault’nun uluslararası pazarlara yönelik yeni şehirli SUV’u Kardian resmi olarak tanıtıldı. Yeni B segmenti model, markanın Avrupa dışındaki pazarlarda yeni ürün atağının başlangıcını olacak.

Kompakt modele güçlü bir görünüm katan ön kaputun hemen ucunda geçmişten ilham alan yeni Renault logosu yer alıyor. Ortada geniş panjur ve alttaki merkez hava girişiyle X formu oluşturulan alanda bölünmüş far tasarımı dikkatleri hemen üzerine çekiyor. Tamponun en altında ise sis lambaları ve gri renkli koruma plakası karşımıza çıkıyor.

İç mekanda, fiziksel kontrollere sahip üç kollu direksiyon simidinin hemen arkasında konsola gömülü bir dijital ekran var. Ortada ise kablosuz Apple CarPlay desteği sunan 8 inçlik multimedya sistemi bulunuyor. Fransız marka, Kardian'ın kendi segmentinde kör nokta uyarı ve çok görüşlü kamera sistemi sunan tek model olduğunu söylüyor. Bunun dışında otomobilde adaptif hız sabitleyici, otomatik acil durum freni ve yokuş kalkış desteği gibi pek çok sürüş yardımcı teknolojisi de mevcut.

Kaputun altında ise 1.0 litre üç silindirli turbo benzinli motor bizleri karşılıyor. Tek seçenek olan bu motor, 125 PS güç ve 220 Nm tork sunuyor. Kardian'ın üretimi Brezilya'da başlayacak ve ardından Fas'ta bulunan Kazablanka fabrikası da devreye girecek. Fiyat konusunda şimdilik herhangi bir bilgi paylaşılmasa da uygun fiyatlı olacağı söyleniyor.