Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Renault Clio Modeli ile Otomobil Pazarı Yerinden Oynayabilir

Son dönemlerde birçok araba fiyatının normalin üzerinde olduğu görülebiliyor. Ancak Renault firması, Clio modeli ile otomobil pazarını adeta yerinden oynatabileceği bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Yeni Clio versiyonu ile daha ucuz bir seçenek sunarak fiyatları düşürebilecek olan Renault, özellikle Asya pazarında rekabet edebilme amacıyla bu adımı atmaktadır. Arabanın özellikleri ve tahmini fiyatı hakkında bilgiler de paylaşılmıştır.

Yayın Tarihi: 14.07.2023 11:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Renault Clio Modeli ile Otomobil Pazarı Yerinden Oynayabilir

Son dönemlerde birçok araba fiyatının normalin üzerinde olduğu görülebiliyor. Ancak Renault firması, Clio modeli ile söz konusu durumu tersine çevirebilecek gibi görünüyor.

Nitekim Renault'un o modeli ile gerçekleştirmesi beklenen yeni hamlesi, otomobil pazarını adeta yerinden oynatacak gibi gözüküyor.

Renault Clio modeli Türkiye'deki en ucuz otomobil modellerinden biri olarak gündeme geliyor.

Ancak söz konusu durum, Türkiye haricinde diğer ülkelerde de aynı şekilde görülebiliyor. Bunun yanı sıra Asya pazarında Clio modelinden daha ucuz otomobil modelleri de bulunabiliyor.

Çin'de üretilebilen ucuz otomobil modellerinin Türkiye ya da Avrupa'da fazlaca görülmemesinin sebepleri arasında Çin'deki ve Hindistan'daki yoğun talep olabiliyor.

Nitekim söz konusu ülkelerde nüfus yoğunluğunun oldukça fazla olduğu biliniyor. Bu nedenle mevcut talebi karşılamaya yönelik atılımlarda bulunabiliyorlar.

Renault'un ucuz bir Clio versiyonu ile gündeme gelmesi, otomobil pazarını adeta yerinden oynatabilir.

İşte yeni aracın özellikleri Fransa kaynaklı bilgilere istinaden yeni Clio versiyonunda sadece bir airbag olacağı düşünülüyor. Bunun yanı sıra radyo olmayacağı ve ön cam önünde sadece tek hoparlöre yer vermesi bekleniyor. Bu sayede radyo olmasa da aux girişi sayesinde telefon bağlantısı sağlanarak müzik dinlenebileceği düşünülüyor. Ayrıca ilgili arabada farklı birçok özelliğinde olmayacağı tahmin edilebiliyor.

İlgili araba modelinin Türkiye'deki vergilerle birlikte ortalama 310 bin TL'ye sunulması bekleniyor.

Nitekim öncelikle söz konusu arabanın Kasım ayı gibi Asya pazarında görülmesi bekleniyor. Akabinde ise Türkiye dahil olmak üzere farklı ülkelerde de satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Ancak henüz ne zaman geleceğine dair net bir bilgi bulunmuyor. Bunun yanı sıra 310 bin TL'lik fiyat, kur koşullarına bağlı olarak tekrardan değişiklik de gösterebilir. Fakat ilgili otomobilin Clio'nun en boş paketi olabileceği düşünülüyor. Bu nedenle fiyatının da eşit oranda olacağı tahmin ediliyor.