Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rekabet Kurumu, Refrakter Malzemeleri Üreticileri ve Diğer Firmalar Hakkında Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurumu, Türkiye'de faaliyet gösteren refrakter malzemeleri üreticileri ve diğer bazı firmalar hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma, rekabetle ilgili kanunu ihlal edildiği iddiasını araştırmak amacıyla yürütülen ön araştırmanın sonucunda karara bağlandı.

Yayın Tarihi: 29.08.2023 15:36
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Rekabet Kurumu, Refrakter Malzemeleri Üreticileri ve Diğer Firmalar Hakkında Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurumu Soruşturma Kararı Verdi

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Türkiye'de faaliyet gösteren refrakter malzemeleri üreticileri ve diğer bazı firmalar hakkında soruşturma başlatıldı. Kurum, bu firmaların rekabetle ilgili kanunu ihlal ettiği iddiasını araştırmak amacıyla ön araştırma yapmıştır.

Refrakter Malzemeleri Üreticileri Hakkında Soruşturma

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitler sonucunda Rekabet Kurumu, Asmaş Ağır Sanayi Malzemeleri İmal ve Tic. AŞ, Daussan Refrakter AŞ, Haznedar Durer Refrakter Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Kümaş Manyezit Sanayi AŞ, Piromet Pirometalurji Malzeme Refrakter Mak. San. ve Tic. AŞ ile Remsan Refrakter Malzeme San. ve Tic. AŞ hakkında soruşturma başlatmıştır.

Diğer Firmalar Hakkında Soruşturma

Ayrıca, yeniden satış fiyatı tespitinde bulunan Piyano Kozmetik Kimya Tekstil Yayıncılık Reklamcılık Org. San. ve Tic. Ltd. Şti, RRH Küçük Elektrikli Aletler Ltd. Şti, Wahl Elektrikli Aletler Tic. Ltd. Şti, 2B İnş. Müh. Taah. Tur. Gıda Teks. San. Tic. Ltd. Şti ve Mehmet Salih Ay-Veysel Elektronik'e yönelik soruşturma başlatılmıştır.

Diğer Şehirlerde Faaliyet Gösteren Firmalar Hakkında Soruşturma

Rekabet Kurumu, Adana, Antalya ve Gaziantep'te faaliyet gösteren ERY Motors-Eray Ersan, Özgen Gallery ve Canatar Auto isimli firmalar hakkında da rekabetle ilgili kanunu ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturma açılmasına karar vermiştir.