Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rekabet Kurulu Önemli Devralma İşlemlerini Onayladı

Rekabet Kurulu, çeşitli şirketlerin devralma işlemlerine onay vererek piyasa dinamiklerini etkileyen önemli kararlar aldı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 14:22
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 14:22

Rekabet Kurulu Önemli Devralma İşlemlerini Onayladı

Rekabet Kurulu’ndan Devralma Onayı

Rekabet Kurulu, son dönemdeki bazı önemli devralma işlemlerine onay verdi. Kurulun resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Hempel Fonden tarafından kontrol edilen Hempel A/S’nin, SeaCoat Investments S.a.r.l. aracılığıyla CVC Capital Partners plc ve bağlı kuruluşları tarafından ortak kontrolü devralınması için izin verildi.

Önemli Devralma İşlemleri

Bir diğer önemli onay ise Vilsan Veteriner İlaçları Ticaret ve Sanayi AŞ’nin hisselerinin tamamının Hasvet Medikal Yazılım Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından devralınması oldu. Ayrıca, Atrion Corporation’ın tek kontrolünün Alpha Medical Merger Sub, Inc. aracılığıyla Nordson Corporation tarafından alınması da kabul edildi.

Ek olarak, BaxEnergy GmbH’nin kontrolü, Yokogawa Electric Corporation tarafından devralınırken, İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ’nin kontrolünde bulunan Sportive Spor Malzemeleri Tic. AŞ’nin ortak kontrolü Marka Mağazacılık AŞ tarafından devralınmasına da onay verildi.

Uluslararası İşlem Onayları

URUS Group LP’nin ortak kontrolü, Pon Holdings B.V. ve CVC Capital Partners plc tarafından devralınmasını kapsayan bir diğer karar da alındı. Croma Pharma GmbH üzerindeki kontrol, NonNomen GmbH, OLIN Holding GmbH ve ARGUS Vermögensverwaltung GmbH & Co KG aracılığıyla dolaylı olarak Custos Privatstiftung tarafından alınmasına izin verildi.

Ayrıca, Dragon LNG Group Limited’in kontrolü Shell Plc ve Ancala (Scot) LP’den Shell Plc ve VTTI B.V.’ye geçişine onay verildi. Priority Software Solutions Ltd.’nin hisselerinin çoğunluğu ve kontrolü ise Blackstone Inc. tarafından Paris Holdings (CYM) II L.P. aracılığıyla devralındı.

Son olarak, VMware, Inc.’nin tek kontrolü Broadcom Inc. tarafından devralınması kararlaştırıldı.