Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Quake II Remaster Çıkış Tarihi ve Özellikleri Açıklandı

Quake II Remaster, 11 Ağustos tarihinde piyasaya sürülecek. Oyun, 4K görseller, geniş ekran desteği ve çevrimiçi oyun gibi özelliklerle birlikte geliyor. Ayrıca orijinal görev paketlerinin yanı sıra yeni bir genişleme paketi de sunulacak. Quake II Remaster, PC, Xbox, Nintendo Switch ve PlayStation platformlarında oynanabilecek.

Yayın Tarihi: 11.08.2023 15:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Quake II Remaster Çıkış Tarihi ve Özellikleri Açıklandı

Quake II Remaster Çıkış Tarihi ve Özellikleri Açıklandı

Bir zamanlar rekabetçi FPS oyunlarının öncüsü olarak kabul edilen Quake serisi, Quake 1'in yenilenmiş (Quake 1 Remaster) versiyonuyla modern oyuncuların da gönlünde taht kurmuştu. Bu ilk yeniden tasarlanmış yapım, oyuncuların hem nostaljik duygularını hem de yenilikçi beklentilerini tatmin eden bir deneyim sundu.

Bu deneyimin ardından, oyuncuların gözü kulağı yeniden tasarlanacak olan Quake 2'deydi. Bu beklentilere yanıt veren ve oyun dünyasında sıkça duyduğumuz duyumcu billbil-kun, ABD ve Avrupa'da faaliyet gösteren yazılım değerlendirme kuruluşları olan ESRB ve PEGI'den alınan belgelere dayanarak bir bilgi paylaştı. Bu bilgilere göre Quake 2'nin yeniden tasarlanmış versiyonunun 11 Ağustos'ta oyuncuların karşısına çıkacağını öğrenmiş bulunmaktayız.

Quake 2 Remaster’ı bekleyenlere müjde, tarih belli oldu Bu bilgi, id Software şirketinin QuakeCon 2023 etkinliğinde yenilenmiş Quake II'yi tanıtacağı anlamına geliyor. ZeniMax Media'nın her yıl düzenlediği ve id Software'ın başarılı oyunlarını kutladığı QuakeCon, bu yıl 10-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlik, oyuncular için birçok sürprizi de beraberinde getirecek.

Duyumlar, Quake II Remastered'ın PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Nintendo Switch ve PC platformları için piyasaya sürüleceğini gösteriyor. Oyunun Game Pass kütüphanesine eklenmesi beklenenler arasında. Ancak sabırsız oyuncular için bir alternatif mevcut: Nvidia Lightspeed Studio'nun geliştirdiği ve ray tracing teknolojisini içeren Quake II RTX. Bu versiyon, grafik anlamında sıradışı bir deneyim vaat ediyor ve güçlü donanıma sahip oyuncular için ideal.

Quake II Remaster Çıkış Tarihi ve Özellikleri

QuakeCon 2023 kapsamında bir süredir söylentileri dolaşan Quake II Remaster resmen duyurularak satışa sunuldu. 1997 yılında id Software tarafından geliştirilen efsanevi FPS oyunu Quake II bu sefer Nightdive Studios tarafından modern platformlar için yeniden düzenleniyor. Oyunun klasik görünümü korunurken yeni eklemeler de yapılıyor.

Quake II Remaster, 4K görseller ve geniş ekran desteği, çevrimiçi oyun ve bir dizi başka grafik ayarı ince düzenlemelerle birlikte geliyor. Oyuncular ayrıca orijinal The Reckoning ve Ground Zero görev paketlerine ek olarak yepyeni Call of the Machine genişlemesine de sahip olacak. Eğer bu yeterli değilse, Quake 64'ün ücretsiz bir kopyası da oyunculara sunulacak.

Quake II halihazırda PC, Xbox, Nintendo Switch ve PlayStation için satışa sunulmuş durumda. Oyun tüm platformlarda 9,99 dolar fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Oyun aynı zamanda Game Pass’e de eklenmiş durumda. Bununla birlikte eğer Microsoft Store, Steam ya da Good Old Games (GOG) üzerinden Quake II'ye zaten sahipseniz, yeni sürüm ücretsiz bir güncelleme olarak sunulacak. Quake II Remaster Türkiye fiyatı ise Xbox’ta 172,50 TL, PlayStation’da ise 174,91 TL. Bu arada Quake II mevcut güncel tüm platformlara çıkış yaptığını da belirtelim.