Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

PTT ve Aktifbank Emeklilere Özel Kredi Hizmeti Sunuyor

Yükselen dolar kuru ve enflasyon sebebiyle nakit ihtiyacı artarken, bankaların yüksek faiz kararları vatandaşları zor durumda bıraktı. Özellikle emekliler, ekim ayında bekledikleri zam yerine Cumhuriyet ikramiyesi ile yetinmek zorunda kaldı. Bu durumda PTT ve Aktifbank, emeklilere özel kredi hizmeti sunarak bütçelerini toparlamalarına yardımcı oluyor.

Yayın Tarihi: 10.10.2023 18:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

PTT ve Aktifbank Emeklilere Özel Kredi Hizmeti Sunuyor

Yükselen dolar kuru ve enflasyon

Yükselen dolar kuru ve tüm müdahalelere rağmen tek haneli rakamlara düşürülemeyen enflasyon, pandemi döneminden bu yana gündelik hayat şartlarının ağırlaşmasına sebep olmaya devam ediyor. Gıdadan teknolojiye tüm hizmet alanlarında gözlenen yüksek oranlı zamlar, lüks tüketim ürünlerinin yanı sıra temel ihtiyaç ürünlerinin de yüksek oranlarda zamlanmasına yol açtı. Bu durum vatandaşların hiç olmadığı kadar nakit desteğine ihtiyaç duymalarına sebebiyet verdi.

Nakit ihtiyacı ve bankaların faiz kararları

Son dönemlerin en büyük ekonomik problemleri arasında yer alan nakit ihtiyacı, bankaların yüksek oranlı faiz kararları sebebi ile de can sıkıcı bir hale geldi. Nakde olan erişimlerinin ekonomik şartlar sebebi ile kısıtlanmış olması, vatandaşları günden güne daha da köşeye sıkıştırdı. Özellikle temmuz zammından istediklerini alamayan emekliler, bu sürecin etkilerini en çok hisseden gruplar arasında yer aldı. Maaşlarına ekim ayında ara zam yapılmasını beklerlerken 5 bin TL’lik Cumhuriyet ikramiyesi ile yetinmek durumunda bırakılan emekliler, Ocak 2024 zammına kadar bütçelerini bir nebze olsun toparlayabilmek adına bankaların uygun fırsatlarını yakın takip altına aldı.

PTT ve Aktifbank'ın emeklilere özel kredi hizmeti

Bu noktada devreye giren PTT, Aktifbank üzerinden sunulacak olan kredi hizmetinin detaylarını paylaştı.