Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu Avrupa Miras Günleri'nde Konuştu

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu Avrupa Miras Günleri'nde tarihi belediyenin önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 23:08
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 23:08

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu Avrupa Miras Günleri'nde Konuştu

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu Avrupa Miras Günleri'nde Dinleyicilerle Buluştu

Tarih alanında önemli bir isim olan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Avrupa Miras Günleri etkinliğine katıldı. Etkinlik, Beyoğlu'nun tarihi mirasını keşfetmek için bir fırsat sundu.

Etkinlikteki Önemli Konuşmalar

Program sırasında Ortaylı, Şebnem Yiğit'in moderatörlüğünde "Türkiye'nin İlk Belediyesi: 6. Daire" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu söyleşi, Beyoğlu Belediyesi'nin 6. Daire olarak bilinen tarihi bina ile ilgili bilgilerin paylaşılmasına olanak tanıdı.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında, Beyoğlu'nun tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çekerek, "Her meydanın bir hikayesi, her yapının bir kimliği var. İçinde bulunduğumuz bu bina, Türkiye'nin ilk modern belediyesidir ve 1857 yılında kurulmuştur." dedi.

Ortaylı'nın Görüşleri

Prof. Dr. Ortaylı, eski yapıların korunmasının ve milli miras olarak değerlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. "Hala nostaljik, estetik taraflarımızı tatmin edebileceğimiz bir Beyoğlu'nda yaşıyoruz," ifadelerini kullandı.

6. Daire’nin kuruluşunu anlatan Ortaylı, İstanbul'un hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve bu durumun bazı zorluklar yarattığını belirterek, "Buraya birdenbire 6. Daire dendi. Bu isimlendirmede Paris’in kibar semti etkili olmuştur," şeklinde konuştu.

Ortaylı, Beyoğlu’nun farklı kültürel ögelerini de aktararak, bu bölgenin tarihinin çok kültürlü bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

Etkinlik Programı ve Katılım

"Beyoğlu'nun Mirasını Yeniden Keşfe Çıkıyoruz" temalı etkinlikler, 16 Eylül tarihine kadar sürecek. Program kapsamında, kültürel merkezlerden kitapevlerine, konsolosluklardan müzelere kadar çeşitli mekanlarda 80'in üzerinde ücretsiz etkinlik gerçekleştirilecek.

Etkinliklerin sonunda, katılımcılar Ortaylı'ya sorular yönlendirerek, derinlemesine bilgi alma fırsatı buldu.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı (ortada), Beyoğlu Belediyesince düzenlenen Beyoğlu Avrupa Miras...

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı (ortada), Beyoğlu Belediyesince düzenlenen Beyoğlu Avrupa Miras Günleri'nde dinleyicilerle bir araya geldi.