Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Yılmaz, Stanford Üniversitesi'nin 2023 listesinde yer aldı.

Yayın Tarihi: 28.09.2024 19:08
Güncelleme Tarihi: 28.09.2024 19:08

Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Uluslararası Başarı Elde Etti

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, ABD'deki Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde, 2023 yılı "Yıllık Etki" kategorisine girmeyi başardı. Bu liste, dünya çapında yalnızca en üst yüzde 2’lik dilimde yer alan veya ilk 100 bin bilim insanını içeriyor.

Türk Bilim Dünyasına Önemli Katkı

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamada, Yılmaz'ın uluslararası bilim ortamında önemli bir başarıya imza attığı vurgulandı. Açıklamada, "Yılmaz, 2023 yılı bilimsel çalışmalarının etkisiyle bu listeye girerek, Türkiye'nin bilim dünyasındaki yerini ve katkılarını bir kez daha göstermiştir" denildi.

Akademik Çalışmalarına Devam Ediyor

Yılmaz, insani yardım alanındaki liderliğinin yanı sıra akademik çalışmalara da devam ederek sağlık alanında büyük bir fark yaratmaktadır. Diyabet, Kovid-19 ve madde bağımlılığı gibi konularda önemli araştırmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar, toplum sağlığında olumlu etkiler sağlamakta ve sağlık hizmetlerinin daha etkili olmasına yardımcı olmaktadır.

Kızılay'dan Destek ve Tebrik

Türk Kızılay, Yılmaz'ın bu uluslararası başarıya ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Kızılay, insanlığa hizmet ve bilime katkı misyonunu kararlılıkla sürdürmektedir" ifadelerine yer verildi. Yılmaz'ın bilimsel çalışmaları, hem akademik dünyada hem de Kızılay'daki görevinde insanlığa hizmet anlayışını desteklemektedir.

Türk Kızılay Genel Başkanı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi...

Türk Kızılay Genel Başkanı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, ABD'deki Stanford Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen "Dünyanın en etkili bilim insanları" listesinde, 2023 yılının "Yıllık Etki" kategorisinde yer aldı.