Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

PowerPoint'in Yaratıcısı Dennis Austin Hayatını Kaybetti

Efsanevi Windows uygulaması Power Pointin yaratıcısı Dennis Austin, 1 Eylülde Californiadaki evinde yaşamını yitirdi. 76 yaşındaki Austin, akciğer kanserinin beynine metastaz yapması sonucu vefat etti. Dennis Austin, yazılım geliştiricisi olarak kariyerine başlamadan önce Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Santa Barbara Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerde mühendislik eğitimi aldı. Daha sonra PowerPointi geliştirmek için Forethought adlı yazılım şirketine katıldı. Şirket, PowerPointi 1987 yılında piyasaya sürdü ve sadece birkaç ay sonra Microsoft tarafından satın alındı. Austin, 1985ten 1996 yılına kadar PowerPointin baş geliştiricisi olarak görev yaptı. Austinin iş ortağı Robert Gaskins, Sweating Bullets adlı kitabında Austinin PowerPointin icadı üzerine katkılarını belirtti. Gaskins, Austinin PowerPointin ana tasarım fikirlerinin yarısından fazlasını ortaya attığını ve eğer Austin bu yazılımı tasarlamasaydı, belki de hiç kimse tarafından duyulmayacağını yazdı.

Yayın Tarihi: 10.09.2023 15:52
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

PowerPoint'in Yaratıcısı Dennis Austin Hayatını Kaybetti

Efsanevi Windows uygulaması Power Pointin yaratıcısı Dennis Austin, 1 Eylülde Californiadaki evinde yaşamını yitirdi.

The Washington Postun haberine göre, 76 yaşındaki Austin, akciğer kanserinin beynine metastaz yapması sonucu vefat etti.

Dennis Austin Kimdir?

Dennis Austin, yazılım geliştiricisi olarak kariyerine başlamadan önce Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Santa Barbara Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerde mühendislik eğitimi aldı.

Daha sonra PowerPointi geliştirmek için Forethought adlı yazılım şirketine katıldı.

Şirket, PowerPointi 1987 yılında piyasaya sürdü ve sadece birkaç ay sonra Microsoft tarafından satın alındı.

Austin, 1985ten 1996 yılına kadar PowerPointin baş geliştiricisi olarak görev yaptı.

Austinin iş ortağı Robert Gaskins, Sweating Bullets adlı kitabında Austinin PowerPointin icadı üzerine katkılarını belirtti.

Gaskins, Austinin PowerPointin ana tasarım fikirlerinin yarısından fazlasını ortaya attığını ve eğer Austin bu yazılımı tasarlamasaydı, belki de hiç kimse tarafından duyulmayacağını yazdı.