Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Portekizli Sokak Sanatçısı Papa'nın Ziyaretini Protesto Etti

Portekizli sokak sanatçısı Bordalo II, Papa Franciscus'un başkent Lizbon'a yapacağı ziyaretin maliyetini protesto etmek için 500 euroluk banknot görünümlü büyük bir halı hazırladı.

Yayın Tarihi: 31.07.2023 17:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Portekizli Sokak Sanatçısı Papa'nın Ziyaretini Protesto Etti

Portekizli sokak sanatçısı Bordalo II, Papa Franciscus'un Lizbon ziyaretini protesto etmek için büyük bir halı hazırladı.

Portekizli sokak sanatçısı Bordalo II, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un başkent Lizbon'a yapacağı ziyaretin maliyetini protesto etmek için 500 euroluk banknot görünümlü büyük bir halı hazırladı. Halı, Papa Franciscus'un gelecek hafta pazar günü ayin düzenleyeceği alana serildi.

Bordalo II, Portekiz hükümeti ve yerel yönetimlerin Papa'nın ziyareti için harcayacağı parayı eleştirmek için 'banknottan halıyı' hazırladı. Papa Franciscus'un Dünya Gençlik Günü için bir araya gelecek genç Katoliklere katılacağı ve etkinliğin yüz binlerce hacıyı bir araya getireceği ifade edilirken, Papa'nın halka hitap edeceği alana halıyı seren sokak sanatçısı, yapılacak yürüyüşü 'utanç yürüyüşü' olarak niteledi.

Ocak ayında yapılan resmi hesaplara göre, Papa Franciscus'un Portekiz ziyaretinin ülkeye 161 milyon euroya mâl olması bekleniyor. Bu meblağ ise Portekiz hükümeti, Katolik Kilisesi, Lizbon ve Loures şehir konseyleri tarafından karşılanıyor. Portekiz hükümeti ve Lizbon Şehir Konseyi, Papa'nın gezisi için yapacakları harcamalar için 2022 yılından bu yana eleştirilirken, Bordalo II'nin halı protestosu hakkında gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Lizbon Belediye Başkanı Carlos Moedas, 'sanatçının endişelerini dile getirmek için sesini kullandığını ve böyle etkinlikler için bu tarz protestoların yapılmasının normal olduğunu' söyledi.