Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Polonya'daki Boru Hattında Sızıntı Tespit Edildi

Polonyalı boru hattı operatörü PERN, Druzhba boru hattının batı bölümündeki bir hattında sızıntı tespit edildiğini duyurdu. Şirket, sızıntının nedenini araştırmak için olay yerinde soruşturma yürütüldüğünü ve hasarlı kısmın onarımına başlandığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 06.08.2023 19:23
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Polonya'daki Boru Hattında Sızıntı Tespit Edildi

Polonyalı boru hattı operatörü PERN, Rus petrolünü Avrupa'ya taşıyan Druzhba boru hattının batı bölümündeki bir hattında sızıntı tespit edildiğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, 5 Ağustos akşamı Polonya'nın orta kesimindeki Chodecz yakınlarında ham petrolün Almanya'ya ulaştığı batı bölümündeki bir hattında sızıntı olduğu bildirildi.

Hattan petrol akışının durdurulduğu belirtilen açıklamada, diğer hattın ise normal şekilde çalıştığı ve yerel halk için herhangi bir sağlık tehdidinin bulunmadığı kaydedildi.

İtfaiye ve PERN acil servis ekiplerinin olay yerinde olduğu, bölgenin güvenlik altına alındığı ve olayın nedenine ilişkin soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

PERN, hasarlı kısmın onarımına başlandığını ve 8 Ağustos'ta akışın yeniden başlayacağını duyurdu.

Druzhba boru hattı, dünyanın en büyük petrol boru hatlarından biri olup günde 2 milyon varil petrol taşıma kapasitesine sahiptir. Şu anda günlük nakledilen petrol miktarının yaklaşık 1,5 milyon varil olduğu belirtilmektedir.

Druzhba boru hattından petrol akışı, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlangıcından bu yana keskin bir düşüş göstermiş ve boru hattı altyapısı, Moskova'nın Kiev yönetimini suçladığı saldırılarda birkaç kez hasar görmüştür. Ancak Ukrayna, saldırı suçlamalarını kabul etmemiştir.