Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Polonya Sağlık Bakanı İstifa Etti

Polonya Sağlık Bakanı Adam Niedzielski, doktorun kimliğini ve kullandığı ilaçları ifşa etmesi üzerine istifa etti. Doktor Pisula, sistemdeki aksaklıkları dile getirdi ve Niedzielski bunun üzerine doktorun bilgilerini sosyal medyada paylaştı. Bu durum büyük tepki topladı ve Niedzielski istifa etti. Yerine PiS milletvekili doktor Katarzyna Sojka önerildi.

Yayın Tarihi: 09.08.2023 00:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Polonya Sağlık Bakanı İstifa Etti

Polonya Sağlık Bakanı Adam Niedzielski, doktorun kimliğini ve kullandığı ilaçları ifşa etmesi üzerine istifa etti.

Polonya'da, Poznan Devlet Hastanesi'nde çalışan doktor Piotr Pisula, sistemdeki aksaklıkları dile getirdi. Bunun üzerine Sağlık Bakanı Niedzielski, doktorun bilgilerini sosyal medya hesabından paylaştı. Bu durum büyük tepki topladı ve Niedzielski istifa etti.

Doktorun Kişisel Bilgileri Sosyal Medyada

Doktor Pisula, bir televizyon kanalında sistemde yaşanan aksaklıkları dile getirdi. Sağlık Bakanı Niedzielski ise, doktorun adını, çalıştığı hastaneyi ve son yazdığı reçeteyi sosyal medya hesabından ifşa etti.

Tepkiler Üzerine İstifa

Niedzielski'nin bu paylaşımı sağlık ve siyaset çevrelerinde büyük tepki topladı. Hekimler ve siyasetçiler, kişisel bilgilere ulaşmanın ve doktorun mahremiyetini ihlal etmenin yanı sıra kişilik haklarını çiğnendiğini belirterek istifa etmesini istedi.

Yeni Sağlık Bakanı Göreve Başlayacak

Polonya Başbakanı Morawiecki, Niedzielski'nin istifasını kabul etti. Sağlık Bakanlığı koltuğuna PiS milletvekili doktor Katarzyna Sojka önerildi ve göreve başlaması bekleniyor.