Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Plajda Yılan İstilası: Çığlıklar İçinde Yardım İstedi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yılanlar kış uykusundan uyandı. Plajda yürürken bir anda ayağına dolanan bir yılanın saldırısına uğrayan bir kadın çığlıklar içinde yardım istedi. Uzmanlar yılan istilası konusunda uyarılarda bulundu. Aynı zamanda 101 yaşında olan nörolog Howard Tucker, uzun yaşam sırlarını paylaştı. Tucker, çalışmaya devam etmek, genç hissetmek, aktif kalmak ve sevgi dolu ilişkiler kurmak gibi faktörlerin uzun bir yaşam sürecine katkı sağladığını belirtti.

Yayın Tarihi: 11.08.2023 20:04
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Plajda Yılan İstilası: Çığlıklar İçinde Yardım İstedi

Plajda Yılan İstilası: Çığlıklar İçinde Yardım İstedi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yılanlar kış uykusundan uyandı. Doğaya akın eden yılanlar zaman zaman insan yaşamına dahil olurken gelen son görüntüler herkesi şoke etti. Plajda yürürken bir anda ayağına dolandı! Gördüğü şey karşısında çığlıklar içinde yardım istedi. Çevredekiler canavarı görünce kaçacak yer aradı. Uzmanlar son dakika olarak uyardı. Yılan istilası başladı! Havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar yuvalarından çıkmaya başladı. Sıcak havadan bunalan yılanlar serinlemek için gölgelik yer ararken gelen görüntüler herkesi kahretti. Plajda yürürken bir anda ayağına dolandı! Ne olduğunu anlayamadı bile. Ayağına sarılan yılanı görünce çığlıklar içinde yardım istedi. Çevredekiler canavarı gördüğü gibi kaçacak yer aradı. Uzmanlar acil durum uyarısında bulundu. Gördüğünüz gibi arkanıza bakmadan kaçın. Son dönemde yılan haberleri yoğun ilgiyle takip edilmekte. Avustralya'dan gelen görüntüler ise tüm dünyayı ayağa kaldırdı.

Plajda Yılan İstilası: Çığlıklar İçinde Yardım İstedi

Australya'nın Queensland şehrinde yaşayan bir kadın, kumsalda köpeğini gezdirirken dev bir yılanın saldırısına uğradı. Bu yılan zehirli bir deniz yılanıydı. Yılanın bacağına sarıldığını fark eden kadın, hemen oradan kaçarak telefonuna sarıldı. Yetkilileri arayan kadın, neye uğradığını şaşırdı.

Çığlıklar İçinde Yardım İstedi

Konuyla ilgili konuşan genç kadın, "Gerçekten bulabildiğim tek şey, yaklaşık 1 metreye kadar büyüyen ve iki ila üç yavrusu olan tehlikeli derecede zehirli bir tür olduğu. Tüm deniz yılanları gibi genç yaşta doğurur. Kıyı kesimlerinde ve bulanık nehir ağızlarında yaşarlar, bu da neden Burrum Heads kanalının ağzında bulunduğunu mükemmel bir şekilde açıklar." dedi.

101 Yaşında Nörolog Howard Tucker'ın Uzun Yaşam Sırları

Kısa bir süre önce 101 yaşına giren ve çalışmaya devam nörolog Howard Tucker, bir podcast yayınında uzun ve mutlu bir yaşam sürmenin sırlarını paylaşıyor. Tucker, uzun ömürlü olmasını, işinden ve ilişkilerinden aldığı keyfin yanı sıra her şeyi ölçülü yapmak, haftada birkaç kez egzersiz yapmaya devam etmek ve sigara içmemek gibi bazı yaşam tarzı tercihlerine bağlıyor. Ayrıca genetiğinin de uzun süreli bilişsel sağlığında rol oynadığını söylüyor.

Uzun Yaşam Sırları

Araştırmalar, sağlıklı beslenmek, egzersiz yapmak, yeterli uyku, olumlu ilişkiler kurmak gibi faktörlerin yaşam sürecine etkisi olduğunu söylüyor. Tucker ise uzun ömründe etkisi olduğunu söylediği 4 alışkanlığı şöyle paylaşıyor:

1- Emekli Olmayın (Tamamen)

Tucker, normal bir gününün çoğunu çalışarak geçirdiğini söylüyor. Sabahları viziteye çıkmak için hastaneye gidiyor ve öğleden sonra ofiste çalıştıktan sonra eve dönüyor. Akşam, kitap okuyor, televizyon izliyor. Tucker, "Bence emeklilik uzun yaşamın düşmanı olmaya devam ediyor" diyor. Tucker, yaşlandıkça dünyayla ilgilenmeye devam etmenin çok önemli olduğunu söylüyor ve bunu yapmanın harika bir yolu olarak keyif aldığınız bir işi yapmayı sürdürmeyi gösteriyor. Ona göre bir amaç uğruna gönüllü faaliyetler de yardımcı olabilir.

2- Genç Hissedin

Tucker genç tavrını koruyor ve her zaman onu heyecanlandıran planlar yapıyor; örneğin Alplerde yürüyüşe çıkmak istiyor. Kendisiyle aynı yaşta olmalarına rağmen kendilerini yaşlı olarak gören ve daha erken ölen arkadaşları olduğunu söylüyor. "Aslında sonsuza kadar yaşayacağımı düşünüyorum. Bunun gerçek olmadığını biliyorum ama ölmekten hiç korkmuyorum" diyor. Her iki ebeveyni de kendilerinden daha genç arkadaşlar seçmişler ve o da bunu yapmayı tercih ettiğini söylüyor: "70'lerinde ve 80'lerinde olan iyi arkadaşlarım var ve onlar beni genç tutuyor".

3- Aktif Kalmak

Tucker her gün kalkıp işe gitmenin yanı sıra haftada birkaç kez de egzersiz yapıyor: "Eskiden dışarıda koşardım ama artık benim için çok zor, bu yüzden koşu bandında yapıyorum. Haftada birkaç kez 2 ila 3 mil koşuyorum. Zaman geçtikçe egzersiz yapmak zorlaşsa da devam ediyorum."

4- Sevgi Dolu İlişkiler

Tucker, eşinin önemine vurgu yapıyor. Ayrıca arkadaşlarının yanı sıra geniş bir ailesi olduğunu, ailesiyle ilgilendiğini bundan keyif aldığını söylüyor. Tucker, hepimizin gerginliğe ve başkalarını yargılamaya neden olan nefreti bırakmamız gerektiğini söylüyor çünkü sonunda bize herkesten fazla zarar veriyor. Tucker aynı zamanda sevgi dolu ilişkilerin anahtarının, hatalı olduğunuzda uzlaşmak ve kabul etmek olduğunu söylüyor.