Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Piyasalarda Yeni Hafta: Altın, Dolar ve Euro Fiyatları

Piyasalarda yeni hafta! Altın, dolar ve euro haftaya kaç liradan başladı? Altın piyasasında tam bir istikrarsız görüntü hakim olurken bu piyasa kendisine yön çizmede çok da başarılı olamıyor. Dolar kuru geçtiğimiz haftayı 26,86 TL seviyesinde kapatmıştı. Haftanın ilk piyasa verilerine göre euro kurunda da sakin bir görüntü meydana gelmeye devam ediyor. Altın fiyatlarında düşüş başladı. Elinde altını olan ya da altın almak isteyen herkes acele etsin.

Yayın Tarihi: 01.08.2023 17:56
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Piyasalarda Yeni Hafta: Altın, Dolar ve Euro Fiyatları

Piyasalarda yeni hafta! Altın, dolar ve euro haftaya kaç liradan başladı?

Türkiye’de piyasaların açılması ile beraber haftanın ilk rakamları belli oldu. Yeni haftaya altın, dolar ve euro kaç TL fiyatla başladılar? Yeni hafta için Türkiye piyasaları açıldı. Piyasalar açılır açılmaz da ilk rakamlar belli oldu. Bu hafta yatırımcılar yurt içinde enflasyon rakamlarını yurt dışında ise ABD tarım dışı istihdam verilerin takip edecekler. Bu kritik haftanın ilk fiyatları da belli oldu. Piyasalarda haftanın açılış görünümü netleşirken çok sert hareketlerin meydana gelmediği görüldü. Altın, dolar ve euro için yeni fiyatlar neler?

ALTIN PİYASASI KARMAŞIK!

Altın piyasasında tam bir istikrarsız görüntü hakim olurken bu piyasa kendisine yön çizmede çok da başarılı olamıyor. Ons altında dün gece 1.960 dolar seviyesi görülmüştü. Sabahın erken saatlerinde ise ons altın 1.953 dolar seviyesine kadar gevşedi. Sonrasında meydana gelen yeni bir toparlanma hareketinin ardından ons altında güncel fiyatın şu anda 1.956 dolar olduğu belirtildi. Ons altında meydana gelen fiyat geçişkenlikleri gram altını da etkiledi. Gram altın fiyatı 1.695 TL seviyesine kadar gevşedi, ve bankalar arası piyasalarda da bu fiyattan işlem görmeye devam ediyor. Makas aralığından dolayı gram altının kuyumcu fiyatı bir miktar daha fazla olabiliyor. Kapalıçarşı altın piyasası verilerine göre şu anda kuyumcularda gram altının satış fiyatı 1.709 olarak uygulanıyor.

DOLAR KURUNDA YENİ FİYAT NE?

Dolar kuru geçtiğimiz haftayı 26,86 TL seviyesinde kapatmıştı. Yeni haftada Türkiye’de piyasalar açılmadan Asya piyasalarında ilk işlemler dün gece başladı ve kurda hafif yükselişler meydana geldi. Bu yükselişlerin neticesinde bu sabah da dolar kuru 26,95 TL seviyesinde açıldı. Türkiye’de piyasaların açılması ile beraber dolar kurunda yine bir sabitleme olacağı tahmin ediliyor.

EURO KURU KAÇ TL OLDU?

Haftanın ilk piyasa verilerine göre euro kurunda da sakin bir görüntü meydana gelmeye devam ediyor. Euro kurunda şu andaki güncel fiyatın 29,68 TL olduğu görülüyor. Merkez Bankası’nın kontrolünde en azından bugün için döviz kurlarında herhangi bir sert hareket olması beklenmiyor.

Tüm maaşlar etkilenecek! İki bakanlıktan ortak karar, aylıklar 1.900 TL artacak!

ALTIN DÜŞTÜ! Gram altın 1500 TL'ye, Çeyrek 2500'e Yarım altın ise 5 Bin TL'ye geriliyor: Altın almak isteyenler acele etsin

Altın fiyatlarında düşüş başladı. Elinde altını olan ya da altın almak isteyen herkes acele etsin. Fiyatlar yükselişe geçmeden yatırımlarınızı yapın. Bugün gram, çeyrek, yarım altın hepsi birden düştü. Altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketlilik başladı. Uzun zamandır 2 Bin TL seviyelerini yükseleceği planlanan gram altın ani bir değişim ile dün başlayan düşüş trendi sayesinde 1500'e yaklaştı.

ALTIN DÜŞTÜ! Gram altın 1500 TL'ye, Çeyrek 2500'e Yarım altın ise 5 Bin TL'ye geriliyor: Altın almak isteyenler acele etsin- Bugün döviz kurunda dolar TL olarak yükseliş gözlense de altının onsundaki ani düşüş eğilimi tüm altın çeşitlerinde hızla düşüşe neden oldu. İşte bugünkü gram, çeyrek ve yarım altın fiyatları:Gram altının bugünkü alış fiyatı 1.698,43 TL, satış fiyatı ise 1.698,86 TL'ye gerileyerek 1500 TL'ye bir adım daha yaklaşırken çeyrek altın ise alışını 2.717,66 TL'den satışını ise 2.777,63 TL'den yapıyor. Altının ons rakamı ise bugün alışını 1.960,59 TL olarak satışını ise 1.960,95 TL'den yapıyor. Yarım altında ise alış rakamı 5.418,33 TL olurken satış rakamı 5.555,26 TL oldu.

Altındaki bu düşüş eğilimi yatırımcıları heyecanlandırırken düşüşün devam edip etmeyeceği konusunda henüz analistlerden bir açıklama yapılmadı.