Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Piyasada Sahtesinden Geçilmiyor! Hakiki Pekmezi Anlamanın Püf Noktaları

Doğal bir şeker olarak bilinen üzümler, uzun süre saklanabilmesi için pekmeze dönüştürülüyor. Şeker tüketimi sınırlı olan bireyler için uygun bir alternatif olan pekmez, sahte ürünlerle karıştırılabiliyor. Pekmez uzmanları, hakiki pekmezi anlamanın püf noktalarını açıkladı. İşte tüm detaylar...

Yayın Tarihi: 20.10.2023 21:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Piyasada Sahtesinden Geçilmiyor! Hakiki Pekmezi Anlamanın Püf Noktaları

Piyasada Sahtesinden Geçilmiyor!

Hakiki pekmezi anlamın püf noktası, bu yöntemle sahtesi şıp diye ortaya çıkıyor. Doğal bir şeker olması ile bilinen üzümler uzun süre saklanmak için pekmeze dönüştürülüyor. Şeker tüketmeyen kişilerin de rahatlıkla tüketebileceği bir alternatif olan pekmez piyasada sahteleri ile sık sık vatandaşın aklını karıştırıyor. Hakiki pekmezi anlamanın püf noktası işin uzmanlarından geldi. İşte tüm detaylar…

Geçmişten Günümüze Gelen Sağlık Bombası

Hem lezzetli hem de sağlık açısından oldukça faydalı olan pekmez uzun yıllardır tüketilen besinler arasında yer alıyor. Tamamen doğal bir yapısının olması ve şekere sağlıklı bir alternatif olarak hayatımızda yer almasıyla sıklıkla tüketiliyor. Özellikle diyet yapan ve şeker tüketemeyen kişiler için de son derece yararlı olan pekmez kek, kurabiye gibi hamur işlerinde şekerin yerine de kullanılmaktadır. Bu sayede sağlıklı atıştırmalıklar elde edebilirsiniz.

Hakiki Pekmez Nasıl Anlaşılır?

Son yıllarda artan sahte ürünler vatandaşları tedirgin ediyor. Tüketicilerin pekmez satın alırken dikkat etmesi gereken noktalar tek tek açıklandı. Gerçeklerinden sahtesini ayırmak oldukça zor bir durum olarak görülürken ufak birkaç küçük detaya dikkat ederek gerçek ve sahte arasındaki farkı anlayabilirsiniz.

Gerçek Pekmez Testi

Pekmezin gerçek olup olmadığını tat ve kokuya bakarak anlayamıyorsanız bunu anlamak için ufak bir test yapabilirsiniz. Bunu anlamak için bir kaşık pekmezi bir bardağın içerisine dökünüz. Üzerine su döküldüğünde pekmezin rengi suya geçiyorsa ve pekmezle su iyice karışıyorsa bu pekmezin kaliteli ve organik olduğunu gösterir. Ancak su döküldüğünde pekmez ile su karışmıyorsa ve pekmez bardağın alt kısmında kalıyorsa bu pekmezin organik olmadığının bir göstergesidir.

Pekmezin Faydaları Nelerdir?

İçerisinde karbonhidrat, demir, kalsiyum, fosfor, protein, sodyum, çinko, magnezyum bulunan pekmez, bunun yanı sıra B12, B6, E, A, D ve K vitaminlerini de içerir. Turunçgiller ile pekmezin bir arada tüketilmesi durumunda bol miktarda C vitamini alındığı görülmektedir.

Pekmez Hangi Koşullarda Saklanır?

Elinizde bulunan organik ve kaliteli bir pekmezi uzun süre saklayabilmek için uygun saklama koşullarını oluşturmanız gerekiyor. Kolay bozulan bir besin olmasa bile yanlış şekilde saklanan pekmezin tadının zaman içerisinde bozulduğu görülür. Tadının ve yapısının bozulmaması için öncelikle cam kavanozda saklanması gerekir. Bunun yanı sıra güneş ışığı görmeyen bir yerde ve oda sıcaklığında tutulan pekmezi uzun süre tüketebilirsiniz.