Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker: Faiz Artışı Gereksiz

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, merkez bankasının borçlanma maliyetini artırarak ekonomide yeni baskılar yaratmaması gerektiğini söyledi. Harker, enflasyon baskılarının azaldığı bir ortamda faiz oranlarını artırmayı bitirdiğine inandığını bir kez daha yineleyerek, Fed'in faiz hedefinde herhangi bir artış düşünmemeliyiz dedi.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 09:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker: Faiz Artışı Gereksiz

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker Pazartesi günü yaptığı açıklamada, merkez bankasının borçlanma maliyetini artırarak ekonomide yeni baskılar yaratmaması gerektiğini söyledi.

Harker, bir bankacılar grubuna yaptığı konuşmanın ardından Fed'in enflasyon baskılarının azaldığı bir ortamda faiz oranlarını artırmayı bitirdiğine inandığını bir kez daha yinelediğinde, 'Bu noktada Fed'in faiz oranı hedefinde herhangi bir artış düşünmemeliyiz' dedi.

Harker, enflasyon baskılarının azaldığı bir ortamda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artırmayı bitirdiğine olan inancını tekrarladığı bir konuşmanın ardından yaptığı açıklamada, 'Bu noktada Fed'in faiz hedefinde herhangi bir artış düşünmemeliyiz' dedi.

Daha iyi dengelenmiş piyasanın ve ücret baskılarının hafiflediğinin işaretlerini gördüklerini belirten Harker, hanehalkı tasarruflarında artış işaretleri olduğunu da vurguladı.