Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pet Şişede Bekleyen Su Tüketimi ve Sağlık Riskleri

Havaların ısınmasıyla beraber artan su tüketimine karşı uyarıda bulunan uzmanlar, pet şişede bekleyen suyun zararları ve özellikle araç içinde bekletilmiş suların kanserojen maddeleri ortaya çıkardığına dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 14.07.2023 10:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Pet Şişede Bekleyen Su Tüketimi ve Sağlık Riskleri

Havaların ısınmasıyla beraber artan su tüketimine karşı uyarıda bulunan uzmanlar, Pet şişede bekleyen suyu tüketmenin zararları olduğunu söylüyorken özellikle arabada bekletilmiş suların kansere yol açabilecek zararlı maddeleri ortaya çıkardığı belirtiliyor.

Uzun süren araştırmalar ışığında mikroplastiklerden sızan BPA ve ftalatlara maruz kalmanın hem erkeklerde hem de kadınlarda doğurganlığı azalttığı, bunun yanında hormonlarda dengesizlik ve kanser olarak ortaya çıktığı tespit edildi.

ARAÇ İÇİNDE BEKLEYEN PLASTİK SU ŞİŞELERİNE DİKKAT

Plastik su şişelerinde BPA(Bisfenol A) adı verilen kimyasal bir madde ile kanserojen madde olan dioksinin bulunması sebebiyle plastik su şişelerinin özellikle araç içinde unutulduğunda veya sıcak bir yerde kaldığında içerdikleri kimyasallar aktive olarak suya karışıyor.

Yapılan bilimsel çalışmalara göre bu şişeler uzun süre özellikle güneş ışığına maruz kaldığında ilgili kimyasal ve kanserojen maddeler suya karışarak özellikle çocuklarda hormon bozukluklarına, gelişim geriliğine, yetişkinlerde göğüs kanserine ve daha birçok rahatsızlığı tetikliyebiliyor.  

Bu nedenle özellikle araç içinde güneş ışığında kalmış suları tüketmekten uzak durmalıyız. Uzmanlar, pet şişe yerine cam şişe suların tercih edilmesinin daha doğru olacağının da altını çizerek, su tüketiminde dikkatli olmak gerektiğini belirtiyor. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi