Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Patronların İşe Alımlarda Yaptığı Gizli Testler

İş arayan adaylar başvurudan önce özgeçmişlerini mükemmeleştirmek ve olası mülakat sorularına düzgün cevaplar verebilmek için saatlerini harcasa da patronların personel alımlarında dikkat ettikleri şeyler sadece bunlar değil. Xero'nun fincan taktiği ve gizli 'tuz-biber' testi gibi farklı yöntemlerle adayları değerlendirdikleri ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 11.09.2023 16:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Patronların İşe Alımlarda Yaptığı Gizli Testler

Xero'nun Fincan Taktiği

Yeni Zelanda merkezli teknoloji şirketi Xero'nun eski genel müdürü Trent Innes, iş görüşmelerinde adayları şirketin mutfağına götürüp içecek bir şeyler almasını sağlıyordu. Görüşme sonlandığında adayların ellerindeki fincanları mutfağa geri götürüp götürmediğini kontrol eden Innes bunun karşısındaki kişinin şirketi sahiplenebileceğinin bir işareti olduğunu savunuyordu.

Gizli 'Tuz-Biber' Testi

Bir çalışanın patronunun mülakat taktiğini anlattığı Reddit paylaşımında, iş görüşmelerinin mutlaka öğle yemeği sırasında yapıldığı belirtiliyor. Patronunun tüm kararını tek bir şeye bağladığını anlatan kullanıcı, mülakat yaptığı kişinin yemeğini tatmadan tuz ve biber atıp atmadığını kontrol ettiğini söylüyor.

Patronunun bu teste neden bu kadar güvendiğinden tam olarak emin olmadığını belirten kullanıcı, bu testin bir kişinin gerçek karakteri hakkında ipuçları verdiğine inandığını ifade ediyor.