Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Paris'teki Louvre Müzesi Güvenlik Gerekçesiyle Kapatıldı

Fransa'da dün yaşanan okul saldırısının ardından bugün Paris'in önemli bazı turistik mekanlarında güvenlik alarmı verildi. Paris'teki Louvre Müzesi güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı ve ziyarete kapatıldı. Versailles Sarayı'nda ise bomba alarmı verildi, tahliyelerin devam ettiği bildirildi. Louvre Müzesi, bomba ihbarı nedeniyle tahliye edilerek kapatıldı. Müzenin güvenlik gerekçesiyle kapılarının kapatıldığı ve ziyaret rezervasyonu yaptıranların bilet ücretinin iade edileceği açıklandı.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 20:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Paris'teki Louvre Müzesi Güvenlik Gerekçesiyle Kapatıldı

Fransa'da dün yaşanan okul saldırısının ardından bugün Paris'in önemli bazı turistik mekanlarında güvenlik alarmı verildi.

Paris'teki Louvre Müzesi güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı ve ziyarete kapatıldı. Versailles Sarayı'nda ise bomba alarmı verildi, tahliyelerin devam ettiği bildirildi.

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi olan başkent Paris'teki ünlü Louvre Müzesi'nin terör saldırısı korkusuyla cumartesi günü boşaltıldı ve ziyarete kapatıldı. Karar, geçen yıl yaklaşık sekiz milyon ziyaretçi ağırlayan müzenin yazılı tehditler almasının ardından alındı.

Kurumun sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda, bugün için ziyaret rezervasyonu yaptıran kişilere geri ödeme yapılacağı belirtti. Fransız medyasına göre, müzenin yazılı bir bomba tehdidi almasının ardından 15 bin kadar ziyaretçi tahliye edilmek zorunda kaldı.

Louvre Müzesi Bomba İhbarı Nedeniyle Tahliye Edildi

Fransa'nın başkenti Paris'te dünyaca ünlü Louvre Müzesi, bomba ihbarı nedeniyle tahliye edilerek kapatıldı.

Paris'teki Louvre Müzesince sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, müzenin güvenlik gerekçesiyle bugün kapılarını kapattığı bildirildi. Açıklamada, müzeye ziyarette bulunmak için rezervasyon yaptıranların bilet ücretinin iade edileceği belirtildi.

Ulusal basının polis kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, Louvre Müzesi, bomba ihbarı mesajlarının ardından tahliye edilerek ziyarete kapatıldı. 15 bin kişinin tahliye edildiği müzede, emniyet güçlerinin aramaları devam ediyor.

Fransa'da yakın bir terör saldırısı tehdidi endişesiyle maksimum güvenlik alarmı ilan edilmişti. Fransa hükümeti tarafından yapılan uyarıda, "Saldırı acil durumu! Yakın bir terör eylemi tehdidi durumunda veya bir saldırının hemen ardından dikkatli olun." ifadelerine yer verildi.