Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Paris'teki Olimpiyat Güvenlik Önlemleri Turistlerin Gezi Rotasını Kısıtlıyor

Olimpiyat Oyunları nedeniyle alınan güvenlik önlemleri, Paris'te turistlerin tarihi mekanlara erişimini zorlaştırıyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 10:59
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 10:59

Paris'teki Olimpiyat Güvenlik Önlemleri Turistlerin Gezi Rotasını Kısıtlıyor

Olimpiyat Oyunları ve Güvenlik Önlemleri

Fransa'nın başkenti Paris, bu akşam yerel saatle 19.30'da başlayacak Olimpiyat Oyunları için sıkı güvenlik önlemleri alıyor. Olimpiyat Oyunları kapsamında uygulanan karekod sistemi ve güvenlik bariyerleri, turistlerin gezisini kısıtlayarak, özellikle önemli tarihi mekanlara ulaşımlarını zorlaştırıyor.

Bariyerlerin Turistlere Etkisi

Fransa, etkinlik süresince 45 bin polis ve asker görevlendirirken, Olympiyat Oyunları'nın düzenlendiği alanlarda 2 bin yabancı polis de güvenliği sağlıyor. 18 Temmuz'dan itibaren, sadece İçişleri Bakanlığı'nın izin verdiği karekodları olan kişiler, bu alanlara girebiliyor. Bu durum, özellikle Eyfel Kulesi ve Louvre Müzesi gibi ikonik yerlere girişi kısıtlıyor.

Turistlerin Algısı

Vietnamlı turist Ngoc, Paris’e geldiğinde sokaklarda fazla polis gördüğünü ve birçok alanın kapalı olduğunu ifade ederek, "Sokaklarda çok sayıda polis görüyoruz, çok sayıda alan turistlere kapalı. Eyfel Kulesi'ne ulaşmakta sorun yaşıyoruz," dedi. ABD’li turist Natalie ise, "Aslında Olimpiyat Oyunları sırasında seyahat ettiğimi bilmiyordum. Birçok yeri görememek can sıkıcı," şeklinde konuştu.

Paris'te Yaşayanların Zorlukları

Paris'te 24 yıldır yaşayan Andres, kentin güvenlik önlemleri nedeniyle Eyfel Kulesi'ni görebileceği alanlara ulaşmanın zorlaştığını belirtti. "Sen Nehri'nin bir yakasından diğerine geçmek çok zor," diyen Andres, turistlerin şehirde kaybolmuş gibi hareket ettiğini ve daha fazla erişilebilirliğin gerektiğini vurguladı. Sonuç olarak, Paris'teki bu güvenlik önlemleri, Olimpiyat Oyunları'nın heyecanı arasında, hem turistler hem de şehir sakinleri için sorunlar yaratmaya devam ediyor.