Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Paris'te Öğrenciler Gazze'ye Destek Gösterisi Düzenledi

Paris'te öğrenci grupları, Gazze'ye yönelik saldırılara karşı destek gösterisi gerçekleştirdi. Filistin destekçileri taleplerini dile getirdi.

Yayın Tarihi: 26.09.2024 20:29
Güncelleme Tarihi: 26.09.2024 20:29

Paris'te Öğrenciler Gazze'ye Destek Gösterisi Düzenledi

Paris'te Gazze İçin Biraraya Gelen Öğrenciler

Fransa'nın başkenti Paris'te, öğrenciler Gazze'deki insanlara destek olmak amacıyla gösteri düzenledi. Filistin destekçisi gençler, zorlu hava koşullarına rağmen Pantheon Meydanı'nda toplandı.

Üniversite İşbirliğine İtirazlar

Göstericiler, Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi'nin iki İsrail üniversitesiyle olan işbirliğini sonlandırmasını talep etti. Katılımcılar, ellerinde tuttuğu Filistin ve Lübnan bayraklarıyla birlikte "Soykırımı durdurun" yazılı pankartlar açtı.

Seslerini Yükselttiler

Filistin kefiyesi taşıyan öğrenciler, "Yaşasın Filistin", "İsrail katil, Sorbonne suç ortağı" ve "Özgür Filistin" sloganları atarak taleplerini duyurdular. Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Thomas Portes de gösteriye destek verdi.

Gazze'deki Durum Eleştirildi

Gösteride yer alan bir öğrenci, Yasmine, Kudüs İbrani Üniversitesi'nin Filistinli aileleri zorla yerinden ettiğini belirtti ve bu durumu kınadı. Diğer bir öğrenci Manel, Paris 1'in işbirliği yaptığı İsrail üniversitelerini Gazze'deki soykırıma ortak olmakla suçladı.

İsrail Üniversitesi ve Soykırım Politikaları

Öğrencilerden Matheo ise, İsrail üniversitelerinin, "İsrail'in soykırım politikası için bir araç haline geldiğini" ifade etti. Bu üniversitelerin, İsrail ordusuna eğitim verebildiğini ve çatışma bölgelerinde kullanılmak amacıyla askeri ekipman geliştirdiğini vurguladı.

Fransa'nın başkenti Paris'te öğrenciler, yaklaşık 1 yıldır İsrail'in saldırılarına maruz kalan...

Fransa'nın başkenti Paris'te öğrenciler, yaklaşık 1 yıldır İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'ye destek gösterisi düzenledi. Filistin destekçisi öğrenciler, kötü hava koşullarına rağmen Paris'te Pantheon Meydanı'nda bir araya geldi.