Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Paris Olimpiyatları'nda Güney Koreli Sporcuların Yanlış Tanıtılması Üzerine Tepkiler

Güney Koreli sporcular, Paris 2024'te Kuzey Koreli olarak tanıtıldı. Seul hükümeti, IOC'den özür talep etti.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 12:18
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 12:18

Paris Olimpiyatları'nda Güney Koreli Sporcuların Yanlış Tanıtılması Üzerine Tepkiler

Olayın Detayları

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde, Güney Koreli sporcuların geçişi sırasında bir hata sonucu yanlışlıkla Kuzey Koreli olarak tanıtılması, Seul yönetiminin sert tepkisini çekti.

Seul'un Tepkisi

Yonhap'a yansıyan habere göre, açılışta Güney Kore, hatalı bir şekilde Kuzey Kore'nin resmi adı olan 'Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti' olarak tanıtıldı. Bu durum, Güney Kore Spor Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılmasına sebep oldu.

IOC'den Özür

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile konunun görüşülmesi talep edildi. Bakanlık, IOC'den yapılan hata ile ilgili bir yanıt beklediklerini ve Fransa'ya hükümet düzeyinde resmi bir şikayette bulunulmasını istedi.

Yanlış Tanıtım ve Protesto

Güney Kore'nin Paris Olimpiyatları Misyon Şefi Jeong Gang-sun, yanlış tanıtım nedeniyle ülkesinin protestosunu IOC'ye ileteceğini ifade etti. Kuzey Kore, Fransızca sıralamaya göre geçit töreninde doğru bir şekilde tanıtıldı.

IOC'nin Açıklaması

IOC, Korece olarak yayın yapan resmi sosyal medya hesabında, "Açılış töreni sırasında Güney Kore delegasyonunun tanıtımındaki hata nedeniyle derin bir özür dileriz" açıklamasında bulundu. Fakat, henüz İngilizce sosyal medya hesaplarından bir özür iletimi yapılmadı.