Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Panik Atak Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Panik atak, herhangi bir zamanda ve herhangi bir duruma karşı ortaya çıkabilecek endişe/korku nöbetleri olarak tanımlanıyor. Kişi bu atakları yaşarken, gerçeklikten uzaklaşıp hatalı düşünceler üretiyor. Panik atak belirtileri arasında kalp çarpıntısı, nefes darlığı, terleme, titreme, göğüs ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, bayılma hissi gibi fiziksel tepkiler bulunur. Bilişsel belirtiler arasında ise gerçeklikten kopma, kontrol kaybı, ölüm korkusu gibi düşünceler yer alır. Panik atak tedavisi, psikolog ve psikiyatrist tarafından yapılan bir tedavi sürecini içerir. Tedavi süreci, kişinin semptomlarını değerlendirmek ve uygun tedavi yöntemlerini belirlemekle başlar. Bu yöntemler arasında bilişsel davranışçı terapi, ilaç tedavisi ve nefes egzersizleri yer alabilir.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 20:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Panik Atak Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Panik Atak Nedir?

Panik atak, herhangi bir zamanda ve herhangi bir duruma karşı ortaya çıkabilecek endişe/korku nöbetleri olarak tanımlanıyor. Kişi bu atakları yaşarken, gerçeklikten uzaklaşıp hatalı düşünceler üretiyor.

Panik Atak Belirtileri

Panik atak belirtileri arasında kalp çarpıntısı, nefes darlığı, terleme, titreme, göğüs ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, bayılma hissi gibi fiziksel tepkiler bulunur. Bilişsel belirtiler arasında ise gerçeklikten kopma, kontrol kaybı, ölüm korkusu gibi düşünceler yer alır.

Panik Atak Tedavisi

Panik atak tedavisi, psikolog ve psikiyatrist tarafından yapılan bir tedavi sürecini içerir. Tedavi süreci, kişinin semptomlarını değerlendirmek ve uygun tedavi yöntemlerini belirlemekle başlar. Bu yöntemler arasında bilişsel davranışçı terapi, ilaç tedavisi ve nefes egzersizleri yer alabilir.