Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pancarın Sağlığa Faydaları

Pancarın içinde bulunan nitrat, vücutta nitrik okside dönüşür ve kan damarlarını genişletir. Kan basıncını düşüren pancar, yüksek tansiyonu düşürmeyi sağlar. Kırmızı pancar, ortalama dört gram diyet posası içeriyor bu sayede bağırsak sağlığını koruyor. Kalp sağlığını korumaya yardımcı olan kırmızı pancar, yüksek miktarda lif ve potasyum içeriyor. Bu nedenle kalp-damar hastalığı riskini azaltıyor. Kırmızı pancar aynı zamanda karaciğerdeki tüm toksinin atılmasını sağlıyor bu sayede detoks etkisi göstererek bağışıklığı güçlendiriyor. Kırmızı pancar içerisinde bulunan betalain, vücudu stresten korur ve hücre yaşlanmasını önler. Pancar ayrıca idrar söktürücü olarak da bilinir ve böbreklerdeki yükü hafifletir. Tüketim şekilleri arasında salata, sos, suyu sıkma, turşu, yemek yapma ve cips yapma bulunur.

Yayın Tarihi: 27.10.2023 15:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Pancarın Sağlığa Faydaları

Pancarın İçinde Bulunan Nitrat

Pancarın içinde bulunan nitrat, vücutta nitrik okside dönüşür ve kan damarlarını genişletir. Kan basıncını düşüren pancar, yüksek tansiyonu düşürmeyi sağlar.

Bağırsak Sağlığını Koruyor

Kırmızı pancar, ortalama dört gram diyet posası içeriyor bu sayede bağırsak sağlığını koruyor. İkinci beyin olarak adlandırılan bağırsaklar, güçlendiğinde tüm iç organların işleyişi daha sağlıklı hale geliyor.

Kalp Sağlığını Koruyor

Haftada en az bir kez pancar tüketildiğinde iç organların yaşlanmasını önlüyor. Kalp sağlığını korumaya yardımcı olan kırmızı pancar, yüksek miktarda lif ve potasyum içeriyor. Bu nedenle kalp-damar hastalığı riskini azaltıyor.

Detoks Etkisi

Kırmızı pancar aynı zamanda karaciğerdeki tüm toksinin atılmasını sağlıyor bu sayede detoks etkisi göstererek bağışıklığı güçlendiriyor.

Stresi Azaltır

Kırmızı pancar içerisinde bulunan betalain, vücudu stresten korur ve hücre yaşlanmasını önler.

Diğer Faydaları

Pancar, idrar söktürücü olarak da bilinir ve böbreklerdeki yükü hafifletir. Ayrıca, iltihaplı hastalıklara karşı koruyuculuk sağlar, cildi korur, sindirim sistemini rahatlatır, kilo kontrolüne yardımcı olur ve atletik performansı artırır.

Tüketim Şekilleri

Pancarı salata olarak, sos şeklinde, suyunu sıkarak, turşu olarak, yemek yaparak veya cips şeklinde tüketebilirsiniz.