Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pancar Fiyatları ve Konya Şeker'in Borcu Hakkında Erkoyuncu'dan Açıklama

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, pancar fiyatları ve Konya Şeker'in borcu hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 12.09.2023 21:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Pancar Fiyatları ve Konya Şeker'in Borcu Hakkında Erkoyuncu'dan Açıklama

Pancar fiyatlarıyla ilgili Erkoyuncu'dan açıklama

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, yapılan toplantıyla gündemi değerlendirerek pancar fiyatlarına da değindi. Başkan Erkoyuncu yaptığı açıklamada, pancar taban fiyatının çiftçinin umduğu rakamı karşılayacağını belirtti.

Konya Şeker satılacak mı? Borcu şuan ne kadar?

Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker'in toplam borcunu açıkladı. Konya Şeker'in 9 milyar 350 milyon lira borcu olduğunu ve bu borcun 8 milyar 500 milyonunun bankalara ait olduğunu söyledi. Başkan Erkoyuncu, Konya Şeker'in güçlü bir kurum olduğunu vurgulayarak, gelecek yıl yatırımların süreceğini ifade etti.

Önemli Yatırımlarımız Var

Erkoyuncu, Konya Şeker'in önemli yatırımları olduğunu belirtti. Özellikle patates cipsi üretiminde başarılı olduklarını ve bu alanda yatırımlara devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, GES projelerinin de başarılı bir şekilde ilerlediğini ve önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini ifade etti.

Borç İçin Hiçbir Yer Satmayız

Konya Şeker'in toplam borcunun 9 milyar 500 milyon lira olduğunu belirten Erkoyuncu, bu borcu rahatlıkla ödeyebileceklerini ve hiçbir yer satmayacaklarını söyledi. Ayrıca, çiftçilere olan borçlarını da ödediklerini ve yeni yatırımlar için hazır olduklarını ifade etti.