Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Panama Milli Futbol Takımı Futbolcusu Gilberto Hernández Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybetti

Panama Milli Futbol Takımı'nda forma giyen Gilberto Hernández, bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıda yedi kişi de yaralandı. Saldırının detayları henüz netlik kazanmazken, Colón'da yaşanan cinayetlerde son iki ayda bir artış olduğu belirtiliyor.

Yayın Tarihi: 04.09.2023 15:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Panama Milli Futbol Takımı Futbolcusu Gilberto Hernández Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybetti

Panama Milli Futbol Takımı'nda da forma giyen Gilberto Hernández, beraberindeki bir grubun üzerine ateş açılması sonucu hayatını kaybetti.

Panama'da milli futbolcu Gilberto Hernández, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Silahlı saldırganların aralarında Hernández'in de olduğu bir grubun üzerine ateş açtığı, saldırıda yedi kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Saldırının Detayları

Atlético Independiente takımı oyuncusu Hernández'in Colón kentindeki bir binada düzenlenen saldırının hedefi olup olmadığı ve saldırının hangi saikle gerçekleştirildiği henüz netlik kazanmadı. Basına yansıyan bilgilere göre, silahlı saldırı 3 Ağustos Pazar günü yerel saatle öğlen saatlerinde düzenlendi. İki silahlı erkek bir taksi şoförünü kendilerini Barrio Norte mahallesindeki bir binaya götürmeye zorladı, ardından da binada toplanan kişilerin üzerine ateş açtı. Saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Artan Şiddet Olayları

Şehirdeki uyuşturucu kaçakçılığı rotalarının kontrolü için iki rakip çete arasında süren çatışmalar sebebiyle Colón'da özellikle son iki ayda yaşanan cinayetlerde bir artış var. Buna göre, 40 bin nüfuslu şehirde, 2023 yılında, şimdiye kadar 50'den fazla kişi öldürüldü. Aynı zamanda bir liman kenti olan Colón, kokainin Panama üzerinden Güney Amerika'dan Avrupa'ya kaçırılması için bir geçiş noktası olarak kabul ediliyor.