Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pamukkale'de Ziyaretçi Artışı Sorunları da Beraberinde Getiriyor

Denizli'nin gözbebeği Pamukkale'de ziyaretçi sayısı arttıkça sorunlar da artmaya başladı. Yolların dar olması, işletmelerin ürünlerini kaldırıma çıkarması ve turnikelerin yetersizliği gibi sorunlar yaşanıyor. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, trafik ve zabıta ekiplerinin bu sorunlarla ilgilenmesi gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 02.08.2023 10:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Pamukkale'de Ziyaretçi Artışı Sorunları da Beraberinde Getiriyor

Denizli'nin gözbebeği Pamukkale'de ziyaretçi sayısı arttıkça sorunlar da artmaya başladı.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, "Yollarımız ve kaldırımlarımız dar. Bir de üstüne işletmeler ürünlerini kaldırıma çıkarınca kriz oluşuyor. İlgili birimlerin mutlaka bu konuyla ilgilenmesi, trafik ekiplerinin ve zabıtaların burada en azından bu yoğun dönemde görev alması gerekiyor" dedi.

Başkan Şen ayrıca travertenlere girişteki turnikelerin yetersizliği nedeniyle de sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Denizli'de yaz sezonunun en gözde yerlerinden olan 'Beyaz Cennet' Pamukkale'de artan insan sirkülasyonu ile birlikte sorunlar da baş gösteriyor.

Araç trafiğini sağlayan yolların kenarlarında bulunan kaldırımların çok dar olmasının yanında bir de çevredeki işletmelerin sergilediği ürünlerini bu kaldırımlara koyması ile birlikte yaya trafiği adeta kilitleniyor. Bunun yanı sıra yolun dar olması sebebiyle araçlar da zor anlar yaşıyor.

"Trafik ve Zabıta Ekipleri Bölgede Görevlendirilmeli"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Denizli Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, kış döneminde çok fazla yaşanmamasına rağmen yaz sezonunda Pamukkale'ye gelen konukların çok fazla sorunla karşılaştığını ifade ederek, "Tüm Denizli takdir eder ki Pamukkale'miz yaz döneminin en çok tercih edilen yerlerinden biri. Ancak konukların sağlıklı bir şekilde bir yerden bir yere gidebilmesini de sağlamak gerekir. Bu bölgede mutlaka trafik ve zabıta ekipleri yaşanan sorunlarla ilgili olarak görevlendirilmeli. Bizler kaldırıma ürün koyanlara hemen ceza verilsin demiyoruz. Ancak bu durumu ortadan kaldırabilme adına bu işletme sahiplerine uyarı yapılmalı. Şayet mevcut durum devam ederse yapanlarla ilgili yaptırım uygulanmalı" dedi.

"Beyaz Cennet'e Girişteki Turnikeler Yetersiz"

Sorunun sadece bununla kalmadığını, Pamukkale'ye giriş esnasında da problemler olduğunu ifade eden Başkan Şen, "En önemli sorunlardan biri de girişlerdeki turnikelerin yetersiz oluşu. Yoğun dönemlerde giriş esanasında turnike yetersizliği sebebiyle uzun kuyrukla oluşuyor, konuklar uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Pamukkale'mizi canlı tutabilmemiz için bu tarz sorunların mutlaka hızlı bir şekilde çözülmesi gerek" şeklinde konuştu.