Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pakistan, İsrail'in Han Yunus'a Yönelik Saldırılarının Kınanması

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Han Yunus'ta yaşanan insani krizi ve saldırıları kınadı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 17:37
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 17:37

Pakistan, İsrail'in Han Yunus'a Yönelik Saldırılarının Kınanması

Pakistan, Han Yunus'a Yönelik Saldırıları Kınadı

Pakistan'ın Başbakanı Şahbaz Şerif, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a yönelik saldırılarını şiddetle kınadı. Binlerce insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığı bu durum konusunda derin endişe belirtti.

İnsani Kriz ve Temel İhtiyaçların Yetersizliği

Başbakan Şerif, yaptığı açıklamada, Han Yunus’a gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinin ulaşımının engellendiğini ifade ederek, "Filistin'de insanlık trajedisi yaşanıyor. Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplum sorumluluklarını yerine getirmelidir" dedi.

İsrail'in Saldırılarındaki Artış

Şerif, İsrail'in Gazze'de soykırım suçu işlediği vurgusu yaparken, Pakistan’ın Filistin'e insani yardım gönderdiğini ve Filistinli tıp öğrencilerini Pakistan’daki kolejlere kabul etmek için özel düzenlemeler yapıldığını hatırlattı.

Sağlık Durumu ve Yerinden Edilme Sorunu

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı, Han Yunus'ta daha önce "güvenli" olduğu söylenen alanlarda gerçekleştirilen saldırılar sonucunda çok sayıda sağlık merkezinin faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldığını açıkladı. Ayrıca, yerinden edilme ve aşırı kalabalık nedeniyle 1 milyon 700 binden fazla insanın bulaşıcı hastalıklara yakalandığı bildirildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ise, Han Yunus'taki Gazze Avrupa Hastanesi'nin, İsrail’in tahliye emirleri nedeniyle temmuz ayı itibariyle hizmet dışı kaldığını belirtti.

Can Kayıpları ve Yaralı Sayısı

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 39 bin 258 Filistinli hayatını kaybetti. Bu rakam içerisinde 16 bin 172 çocuk ve 10 bin 798 kadın yer alıyor. Ayrıca 90 bin 589 kişi yaralanmış durumda.