Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif Hindistan ile Görüşmeye Hazır

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Hindistan ile görüşmeye hazır olduklarını belirtti. Şerif, savaşın artık bir seçenek olmadığını ve bölgesel kalkınma için Hindistan ile görüşmeye açık olduklarını dile getirdi. Ayrıca, Pakistan'ın son 75 yılda Hindistan ile 3 defa savaşması nedeniyle yoksulluğun ve işsizliğin arttığını belirtti. Şerif'in açıklamaları Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru'nun 10. yılı kutlamaları sırasında yapıldı.

Yayın Tarihi: 02.08.2023 10:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif Hindistan ile Görüşmeye Hazır

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif

İslamabadda düzenlenen Pakistan Madenleri Zirvesinde yaptığı açıklamada, Hindistanın önemli meseleleri masaya yatırma konusunda ciddi olması durumunda, Yeni Delhi dahil herkesle konuşmaya hazır olduklarını ifade etti.

Şerif, Yeni Delhinin, anormallikler ortadan kaldırılmadıkça ve ciddi sorunlar anlaşılıp barışçıl ve anlamlı tartışmalar yoluyla ele alınmadıkça Pakistan ve Hindistanın normal komşular olamayacağını anlamasının da aynı derecede önemli olduğunu vurguladı.

Savaşın artık bir seçenek olmadığını dile getiren Şerif, Hindistan ile bölgesel kalkınma için görüşmeye açık olduğunu ve ülkesinin kimseye karşı bir şey beslemediğini dile getirdi.

Şerif, ülkesinin son 75 yılda Hindistan ile 3 defa savaştığını ve bunun yoksulluğu ve işsizliği artırdığını, eğitimin, sağlığın ve halkın refahının, kaynak yetersizliği nedeniyle yeterli finanse edilemediğini belirtti.

Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru

Başbakan Şerifin Hindistana yönelik açıklamaları, Çin-Pakistan Ekonomik Koridorunun (CPEC) 10. yılının kutlandığı ve CPECin ikinci aşamasına geçilen bir döneme denk geldi.

Çin Başbakan Yardımcısı Hı Lifıngın katılımıyla CPECin 10. yılı kapsamında dün İslamabadda kutlama etkinliği düzenlenmişti.