Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Öznur Cüre Girdi'nin Hayatını Değiştiren An: Okçular Vakfı

Paralimpik şampiyonu Öznur Cüre Girdi, Okçular Vakfı'nın hayatındaki dönüm noktasını anlattı.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 12:02
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 12:02

Öznur Cüre Girdi'nin Hayatını Değiştiren An: Okçular Vakfı

Öznur Cüre Girdi'nin Başarı Hikayesi

Paralimpik Oyunları'nda altın madalyayı kazanan milli okçumuz Öznur Cüre Girdi, bu başarıda en büyük rolü Okçular Vakfına atfetti. Paris 2024'te elde ettiği zafer, onun için bir hayalin gerçek olması anlamına geliyor.

Bir Dönüm Noktası Olarak Okçular Vakfı

Çocukluğunda tekvando ile ilgilenen Öznur, 2014 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucunda omurilik felciyle karşılaştı. Bu zor döneminde hayatını değiştiren yer ise Okçular Vakfı oldu. 2019 yılında vakıfla tanıştığını belirten Öznur, “Oraya gittiğimde sıfır noktasındaydım” diyerek, kulübünün yaşamındaki önemini vurguladı.

Madalyanın Anlamı

Kazandığı madalyayı annesi Aynur Cüre'ye ithaf eden Öznur, yaşadığı kazada annesinin de tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu anlattı. “Bu madalyayı asla pes etmeyen, beni hiç yalnız bırakmayan canım anneme ve azmine hediye ediyorum” dedi.

Hayallerinin Peşinde

Okçuluk sporunun büyük özveri gerektirdiğini belirten Öznur, “Asla vazgeçmeyin” diyerek genç sporculara motivasyon verdi. Paralimpik Oyunları'nda elde ettiği başarıdan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Öznur Cüre Girdi, ardında büyük bir özveri ve ekip çalışması bulunduğunu vurgulayarak, dünya rekoru kırarak Paralimpik Oyunları'nda şampiyon olmanın kendisi için hayal olduğunu dile getirdi.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya alarak tarihi bir başarı elde eden para milli...

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya alarak tarihi bir başarı elde eden para milli okçu Öznur Cüre Girdi, başarısının en büyük mimarının kulübü Okçular Vakfı olduğunu belirtti. Girdi, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.