Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Özgür Özel'in Selahattin Demirtaş Ziyareti ve Türkiye'nin Geleceği Üzerine Değerlendirmeler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Selahattin Demirtaş'ı ziyarret ederek toplumsal barış vurgusunu yineledi.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 16:30
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 16:30

Özgür Özel'in Selahattin Demirtaş Ziyareti ve Türkiye'nin Geleceği Üzerine Değerlendirmeler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Selahattin Demirtaş'ı Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti. Ziyaretine Ahmet Baran Yazgan (Edirne Milletvekili), Mustafa Sezgin Tanrıkulu (Diyarbakır Milletvekili), Veli Ağbaba (Malatya Milletvekili) ve Harika Taybıllı (Edirne İl Başkanı) da eşlik etti.

Toplumsal Barışın Önemi

Özel, yaklaşık 2,5 saat süren ziyaret sonrası medyaya yaptığı açıklamada, Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ile yaptığı görüşmenin önemine değindi. Türkiye’nin siyasi tarihinde bu tür görüşmelerin gerçekleştirilmesinin son derece üzücü olduğunu ifade etti.

Ziyaretin İçeriği

Demirtaş'ın avukatları, Özel'e Demirtaş'ın yazdığı "Kadınların çığlıklarını duyuyoruz" metnini ve kitabını takdim etti. Özel, Demirtaş’a kendi kitaplarını da hediye ettiğini belirtti. Toplumsal barışın sağlanması gerektiğini vurgulayan Özel, "Emin olun Türkiye'de insanlar birbirini sevdikten sonra… toplumsal barışı hep birlikte sağlayacağız." dedi.

Demokratikleşme ve Ziyaret Programı

Özgür Özel, Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik altı günlük ziyaretin ilk gününde Demirtaş ile görüştüğünü açıkladı. Türkiye’nin sorunlarının çözülebilmesi için tüm aktörlerin birbirleriyle iş birliği yapması gerektiğini vurgulayan Özel, Demirtaş gibi önemli isimlerin bu süreçteki rolünün altını çizdi.

Samimiyet Vurgusu

Özel, Türkiye'nin geleceği için kişisel veya siyasi çıkarların ön planda tutulmaması gerektiğini söyledi. Ayrıca, muhalefetin koltuklarını korumak yerine halkın çıkarlarını gözetmesi gerektiğini ifade etti:

"Kimse ittifakının ya da partisinin çıkarını düşünerek bir şeyler yapmaya kalkmasın."

Yenidoğan Çetesi ve Kamu Hastanelerinin Kamulaştırılması

Bir gazetecinin Yenidoğan çetesi olayıyla ilgili sorusuna Özel, ilk andan itibaren sert açıklamalar yaptıklarını ve bu hastanelerin kamulaştırılmasını talep ettiğini söyledi. Ayrıca, İstanbul Barosu başkanı İbrahim Kaboğlu ile ilgili de Anayasa'nın değişmez maddeleri hakkında net bir tutum sergilediklerini belirtti.

Özel, Demirtaş'la Türkiye’nin tüm sorunlarını ele alarak, ekonomi, adalet, kadın ve çocukların korunması konularının önemine dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı bulunduğu cezaevinde...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı bulunduğu cezaevinde ziyaret etti. Özel, ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.