Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Özbekistan ve Afganistan İşbirliğini Geliştiriyor

Özbekistan, Afganistan ile olan ilişkilerini güçlendirmek için yeni adımlar atıyor.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 22:21
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 22:21

Özbekistan ve Afganistan İşbirliğini Geliştiriyor

Özbekistan ve Afganistan Arasındaki İlişkiler Güçleniyor

Özbekistan, Afganistan ile işbirliğini artırmayı hedefliyor. Özbekistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov, Afganistan Geçici Hükümeti tarafından Özbekistan’a yeni büyükelçi olarak atanan Abdül Gafar Tiravi'yi kabul etti.

İşbirliği Potansiyeli ve Projeler

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin mevcut durumu ve geleceği üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Taraflar, iki ulus arasındaki işbirliğini artırma hedeflerini vurgulayarak, kullanılmayan potansiyelin değerlendirilmesi ve halkların menfaatlerine yönelik yeni projelerin geliştirilmesinin önemine değindiler.

Teşekkür ve Ortak Tarih

Tiravi, Özbekistan’ın ülkesine sağladığı sürekli yardımlardan dolayı teşekkürlerini iletti. Saidov, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkelerimiz arasındaki ortak tarih ve refah çıkarları, işbirliğimizin her alanda gelişmesini destekliyor. Toplantımızda ikili, bölgesel ve küresel gündemin önemli konularını ele aldık,” ifadelerini kullandı.

Afgan tarafı, Tiravi'nin geçici hükümetin yeni büyükelçisi olarak atandığını geçtiğimiz ağustos ayında duyurmuştu.

Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov (sağda), Afganistan Geçici Hükümetinin Özbekistan'a...

Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov (sağda), Afganistan Geçici Hükümetinin Özbekistan'a yeni büyükelçi olarak atadığı Abdül Gafar Tiravi'yi (solda) kabul etti.