Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Otuzlu Yaşlarda Cilt Sağlığını Koruma Sırları

Dermatolog Dr. Zahide Eriş, otuzlu yaşlarda cilt sağlığını koruma sırlarını derledi. Doğru cilt bakımı rutini, yaşlanma karşıtı ürünler, tırnak bakımı, güneş kremi kullanımı, su içme ve profesyonel cilt bakımı gibi konular ele alınmıştır.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 03:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Otuzlu Yaşlarda Cilt Sağlığını Koruma Sırları

Dermatolog Dr. Zahide Eriş'ten Otuzlu Yaşlarda Cilt Sağlığını Koruma Sırları

Herkes için bir dönüm noktası olan otuzlu yaşlar, cilt sağlığını korumak için önemli bir dönemdir. Dermatolog Dr. Zahide Eriş, bu yaşlarda cilt sağlığını koruma sırlarını derledi.

Doğru Cilt Bakımı Rutini

Doğru cilt bakımı rutini, cilt tipinize uygun ürünler kullanmayı gerektirir. Kullanım sonrasında gerginlik ve kuruluk hissi yaratmayacak ürünleri tercih etmek önemlidir. Cilt tipine uygun ürünler seçmek, hastalıklara göre de belirlenmelidir. Yağlı cilde sahip kişilerin cildini nemlendirmekten kaçınması yaygın bir hatadır. Her cilt tipinin neme ihtiyacı vardır. Yağlı cilde sahip kişilerin cilt tiplerine uygun ürünleri seçmeleri gerekmektedir. Kuru cilt daha fazla neme ihtiyaç duyabilir. Hyalüronik asit içeren bir krem kullanılabilir.

Yaşlanma Karşıtı Ürünler

Yaşlanma karşıtı ürünleri erken yaşlarda kullanmaya başlamak önemlidir. Bu şekilde kırklı yaşlarda daha az cilt belirtileri yaşanabilir. Cilt lekelerinin ortaya çıkmasını beklemek yerine yaşlanma karşıtı ürünlerin önleyici kullanımı cilt yaşlanmasını geciktirebilir. Kuru cilde sahipseniz, yağ üretimini dengeleyen ürünleri kullanmalısınız. Karma veya yağlı bir cilde sahipseniz doğru miktarda ürünlere odaklanmalısınız. Hassas bir cildiniz varsa uzman bir kişiden destek almalısınız. Gün içinde güneş kremi kullanmak önemlidir.

Tırnak Bakımı

Güçlü ve bakımlı tırnaklar için bir çay kaşığı sürmek yeterlidir. Tırnak bakımı herkes ve her cilt tipi için önemlidir.

Güneş Kremi ve Su İçmek

Güneşin zararlı UV ışınları cildi yorabilir ve cilt kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle her mevsim güneş kremi kullanmak önemlidir. Ayrıca cildiniz için bol su içmek de önemlidir. Günde en az iki litre su içerek cildinizi destekleyebilirsiniz.

Profesyonel Cilt Bakımı

Evde yapılan cilt bakımı her zaman istenilen sonucu vermeyebilir. Profesyonel cilt bakımı, dermatologlar ve hekimler gözetiminde gerçekleşir. Cilt ihtiyaçları doğrultusunda peeling ve maskeler uygulanır. Bu maskelerde vücuda uyumlu vitamin, mineral ve meyve asitleri bulunur. Cilt nefes almaya başlar.

Şampuandan Önce Sürmek

Saçların hızlı yağlanmasını önlemek için şampuandan önce ürün sürmek yeterlidir.