Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Otoyol İşletme ve ZES Dijital Tikaret'e Rekabet Soruşturması

Otoyol İşletme ve ZES Dijital Ticaret'e elektrikli araç şarj hizmetleri nedeniyle rekabet soruşturması açıldı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 10:17
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 10:17

Otoyol İşletme ve ZES Dijital Tikaret'e Rekabet Soruşturması

Rekabet Kurulu Yeni Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurulu, Otoyol İşletme ve Bakım AŞ ile ZES Dijital Ticaret AŞ hakkında rekabet ihlali iddiaları doğrultusunda soruşturma açma kararı aldı.

İzmir-İstanbul O-5 Otoyolu Üzerinde İddialar

Rekabet Kurumu'nun resmi web sitesinde yapılan açıklamaya göre, İzmir-İstanbul O-5 Otoyolu'nda elektrikli araçlara yönelik şarj hizmeti sağlama hususunda, münhasırlık yaratan uygulamaların bulunduğu iddia edildi. Bu konuda yürütülen ön araştırma neticesinde, Kurul elde edilen belgeleri ve verileri değerlendirerek yeterli buldu.

Soruşturmanın Detayları

Ön araştırma kapsamında toplanan bilgi ve belgeler ışığında, O-5 Otoyolu üzerindeki şarj ağı işletmeciliği pazarındaki münhasırlık uygulamaları sebebiyle düzenlenen soruşturma, Otoyol İşletme ve Bakım AŞ hakkında da, şarj ağı işletmeciliği pazarında ayrımcılık yapıp yapmadığı hususunda bir inceleme içeriyor.

Şirketlerin Faaliyetleri

Otoyol İşletme ve Bakım AŞ, Kocaeli ve İzmir'i birbirine bağlayan İstanbul-İzmir O-5 Otoyolu üzerinde bulunan "Oksijen" isimli hizmet tesislerinin tek işletmecisi konumundadır. Diğer yandan ZES Dijital Ticaret AŞ, Türkiye genelinde elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumunu ve işletmesini yürütmektedir.

Rekabet Kurulu tarafından alınan bu karar, soruşturma açılan şirketlerin herhangi bir şekilde kanunu ihlal ettiğini veya yaptırımlarla karşılaşacaklarını göstermez.