Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Otokar, Busworld Europe Fuarında Yeni Otobüs Modellerini Tanıttı

Otokar, Busworld Europe fuarında hidrojen yakıt hücreli otobüsü KENT Hidrojeni ve diğer yeni modellerini tanıttı. Otokar, sürdürülebilir ulaşımın geleceğine katkı sağlayan çevre dostu çözümleriyle ön plana çıkıyor ve Avrupa pazarında büyümeyi hedefliyor.

Yayın Tarihi: 07.10.2023 13:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Otokar, Busworld Europe Fuarında Yeni Otobüs Modellerini Tanıttı

Fuarda elektrikli otobüs ailesinin yeni üyelerini tanıtan Otokar, biri otonom olmak üzere 7 farklı model otobüsünü sergiliyor.

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman, “Otokar’a olan güven ve araçlarımıza gösterilen ilgi sayesinde gelirinin yüzde 72’sini küresel pazarlardan elde eden bir üretici konumuna ulaştık” dedi.

Otokardan yapılan açıklamaya göre, şirket, Avrupa’da düzenlen otobüs fuarı Busworld Europeta hidrojen yakıt hücreli otobüsü KENT Hidrojeni dünya sahnesine taşıdı.

Yeni Modeller

Otokar, fuar kapsamında 7 farklı model otobüsünü sergiledi. Bu modeller arasında hidrojen yakıt hücreli KENT Hidrojen otobüsü, elektrikli e-TERRITO otobüsü, otonom sürüş teknolojisine sahip e-CENTRO otobüsü ve yenilenen tasarıma sahip NAVIGO otobüsü bulunuyor.

Sürdürülebilirlik ve Gelecek

Otokar, sürdürülebilir ulaşımın geleceğine katkı sağlayan çözümleriyle ön plana çıkıyor. Şirket, sıfır emisyonlu araçlarıyla çevre dostu ve temiz enerji dönüşümüne destek olmayı hedefliyor.

Avrupa Pazarı

Otokar, Avrupa pazarında da büyümeyi hedefliyor. Şirket, Avrupa'daki iştirak şirketlerinin sayısını artırmak için çalışmalar yapıyor ve güçlü bir oyuncu olmayı hedefliyor.